Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

TENTOONSTELLING LIJF-ELIJK ANDERS VERNISSAGE WOENSDAG 1 FEBRUARI

Durf te vragen: hebben vrouwen met een beperking seks? En wat met lustgevoelens en verlangens? Fotografe en cultuurwetenschapper Hilde Braet opent ons seizoen met haar expo 'LIJF-elijk ANDERS', waarin ze heel wat taboes doorprikt.

LIJF-elijk ANDERS is een (visueel) onderzoek dat grenzen aftast van 'vrouwen' met een 'beperking' en hun seksualiteitsbeleving.

Bij de tentoonstelling hoort ook een bijzonder fotoboek, met de foto's van de tentoonstelling, de verhalen van de vrouwen en de neerslag van het onderzoeksproject. Het boek zal ter plaatse aangekocht kunnen worden, met korting. 

Meer info over de opzet van de tentoonstelling lees je in deze folder 

Een organisatie van Humanistisch Verbond, HV Gent, VC Geuzenhuis en Kunst in het Geuzenhuis.

PROGRAMMA VERNISSAGE 

WOENSDAG 1 FEBRUARI                

19.00: deuren open
19.30: welkom door Griet Engelrelst, coördinator Geuzenhuis
19.40: toelichting project door Hilde Braet en model/respondente Lies Van Peperstraete
20.00: bezoek tentoonstelling, boekverkoop en receptie

Graag vooraf even inschrijven voor de vernissage via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPENINGSUREN EXPO

WOE 1 FEBRUARI tot en met VRIJDAG 24 FEBRUARI

De tentoonstelling opent op woensdag 1 februari 2023 in het Geuzenhuis te Gent. Te bezichtigen op afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of T 09 220 80 20.

 OVER HILDE BRAET                          

Hilde Braet is master in de tropische en subtropische landbouw, fotografe en cultuurwetenschapper. Vorig jaar behaalde ze de master in Gender en Diversiteit. De focus van haar werk gaat uit naar de menselijke kwetsbaarheid die ze op een gevoelige manier verbeeldt.

Voor haar is fotografie een onafhankelijk en scherp beeldinstrument en een krachtig medium in de ontwikkeling van mens en samenleving. Zij publiceerde eerder Vrouwen fotoboudoir (VUBPRESS), De kracht van een foto (Garant) en Ontbloot: vernaculaire erotische fotografie (ASP).

 

Bron: http://www.geuzenhuis.be/default.aspx?pageId=6319&lang=NL&online=True