Oktober affiche

invitation projection 25 septembre                                      Plus d'Info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Een dure privégevangenis, terwijl een andere gewoon leeg staat

Half november 2016 heeft de Minister van Justitie beslist om in de gevangenis te Beveren een optie te lichten die toestaat 40 extra gedetineerden op te sluiten in een gevangenis die door een private partner uitgebaat wordt. En intussen staat een andere gewoon leeg.

De kostprijs voor de drie jaar dat men deze gevangenis wil gebruiken bedraagt €350.000. Dit bedrag dekt enkel de kosten betreffende eten, drinken en de overige 'was en plas'. In een 'klassieke gevangenis' is deze kost 30 % lager. De kosten voor de aanpassing van de infrastructuur en bijkomend personeel zijn niet in dat bedrag meegerekend. De totale meerkost ligt dus nog heel wat hoger!

Sinds het eerste overleg in november 2016 is het ijzingwekkend stil van het het kabinet van de minister. Nochtans was men van plan om vanaf 1 februari 2017 de eerste 'extra' gedetineerden te laten toekomen in Beveren... Er is echter geen nieuws over de infrastructuur die aangepast moet worden, over het geld dat nodig is voor materiaal voor de extra gedetineerden en over het bijkomend personeel nodig voor de correcte zorg voor de extra gedetineerden.

Intussen staat in Antwerpen een gebouw met plaats voor 180 geïnterneerden volledig leeg. Ondanks de bouwtijd van ruim twee jaar is men er nog niet in geslaagd om een partner te vinden om dit gebouw uit te baten. Sindsdien betaalt de overheid dus een lening af voor 180 cellen gevuld met niets meer dan lucht. Dit terwijl verschillende inrichtingen kampen met een piekende overbevolking ...

Volgens de ACOD is het vijf na twaalf en moet de minister te handelen. De 'optie Beveren' is volgens de ACOD een foute keuze. Indien men er toch voor kiest dan is het best geen luchtkastelen te bouwen.

Perscontact: Gino Hoppe - federaal secretaris ACOD AMiO - 0476 75 20 27

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant