Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Logo Coord Blokkade kl

                          

STEUN DE CAMPAGNE VOOR DE OPHEFFING VAN DE BLOKKADE TEGEN CUBA
TEKEN DE PETITIE!


Contactadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: Coordinacion levantamiento bloqueo

De blokkade duurt voort!


Vandaag zijn de diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba hersteld en leeft onder de publieke opinie de overtuiging dat de blokkade gestopt is. Spijtig genoeg is dit niet het geval. Ondanks enkele bescheiden maatregelen blijven de wetten van de blokkade van kracht en wegen ze zwaar door op het dagelijks leven van de Cubanen. De exportbeperkingen naar de VS blijven van kracht; Noord-Amerikaanse investeringen (behalve telecommunicatie) op Cuba blijven verboden; de bankverrichtingen zijn nog niet genormaliseerd en Cuba kan nog steeds geen betalingen in dollar uitvoeren. Bedrijven die de blokkade schenden, riskeren enorme boetes; de VS hebben nog geen enkel document naar de banken verstuurd met de mededeling dat verrichtingen met Cuba wettelijk zijn en niet meer worden gesanctioneerd.


Onze doelstellingen zijn:


- zo ruim mogelijk informeren en mobiliseren over de huidige toepassing van de economische, commerciële en financiële blokkade en de schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van Cuba;
- de steun van Belgische en Europese politieke middens verwerven om de integrale opheffing van de blokkade te eisen;
- druk uitoefenen op de VS voor de integrale opheffing van de blokkade van Cuba.


De VS staan alleen!


In het najaar bespreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor de 26ste keer een resolutie voor de opheffing van de blokkade. Al vele jaren stemt een overweldigende meerderheid van de landen tegen de blokkade; vorig jaar was er geen enkele pro-stem, en slechts twee onthoudingen, nl. van de VS en van Israël.


Dank zij uw massale steun kunnen wij de VS laten zien dat het nu wel hoog tijd is om de wettelijke basis voor de blokkade tegen Cuba op te heffen.

Daarom nodigen we u uit om


- zelf bijgevoegde platformtekst te ondertekenen
- en deze oproep via mail en facebook verder te verspreiden

Klik en open de link: PETITIE VOOR DE OPHEFFING VAN DE BLOKKADE


Of


via facebook: Coordinacion levantamiento bloqueo
Of
Verstuur bijgevoegd formulier naar één van de contactadressen

Namens de Coördinatie voor de Opheffing van de Blokkade tegen Cuba


Een solidaire abrazo,

Wim Leysens

Secretariaat Coordinatie voor de Opheffing van de Blokkade


Voorlopige lijst van ondertekenende organisaties (05 06 17): Arte-Magna International-ASBL, 11.11.11, FOS, Guatebelga vzw, Jeunes FGTB Belgique, Masereelfonds, Oxfam Magasins du Monde, Oxfam Solidariteit/Solidarité België, Steungroep "Solidair met Guatemala, Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, Vrienden van Cuba, Vrede vzw, Vlaams Guatemala Comité, V-SB Vlaams Socialistische Beweging

Onderschrijf de Platformtekst

Klik en open de link: PETITIE VOOR DE OPHEFFING VAN DE BLOKKADE
of


door onderstaand formulier te versturen naar één van de contactadressen


PLATFORMTEKST
VOOR DE OPHEFFING VAN DE BLOKKADE


Sinds het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Cuba en de Verenigde Staten groeide de indruk dat de betrekkingen tussen beide landen genormaliseerd zijn. Nochtans, niettegenstaande enkele bescheiden stappen zijn deze betrekkingen verre van 'normaal'.


Inderdaad, de economische, commerciële en financiële blokkade van Cuba door de Verenigde Staten is nog steeds van toepassing, nu reeds meer dan 55 jaar.

Men kan uiteenlopende meningen hebben over het Cubaanse regering, maar dit belet niet dat we ons kunnen verenigen om de blokkade te veroordelen en de opheffing ervan te eisen. Zij beperkt immers de ontwikkeling van het land en belemmert een beter levenspeil voor de bevolking van het eiland.

Daarom eisen wij de stopzetting van de blokkade, een onaanvaardbare inbreuk op de waardigheid en het leven van het Cubaanse volk.

Ondergetekende : ....................................................


In naam van de organisatie (indien van toepassing) : ........................................


Email : .................................................................


Onderschrijft bovenstaande platformtekst 'Voor de opheffing van de blokkade'


Handtekening .......................... Datum : ..............................


Wenst de nieuwsbrief van de campagne te ontvangen: JA / NEEN

Contactadres :
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: Coordinacion levantamiento bloqueo