afficheNLPDF                                 Meer info ...

afficheFRPDF                                Plus d'info...

Kleine brogel                              Meer info...

Affiche

21.04.01 Peperdure pillen Wie bepaalt de prijs                                 Meer info....

WU ABC BOEK VOOR scaled                                  Meer info...

Investeer

Gaston 1                                    Plus d'info

TPNW 50 nonukes.be NL

TIAN 50 nonukes.be FR

hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

Faire croître le PIB mondial devient de plus en plus difficile. Alors que la croissance mondiale flirtait couramment avec les 6% par an pendant les Trente Glorieuses, elle peine à atteindre les 3% depuis quelques années. L’année 2020 marque une réduction historique de 4,2% du PIB mondial.

Lees meer...

Une opinion d'Alexandra Gardeur, avocate et administratrice du Syndicat des avocats pour la démocratie (SAD), et une trentaine de cosignataires : avocats, académiques, juristes et représentants du monde de la justice (liste complète ci-dessous).

Lees meer...

Voici maintenant deux semaines que le tribunal de première instance de Bruxelles siégeant en référé a jugé que les mesures anti-Covid actuelles n’avaient pas de base légale suffisante et que cette base devait être mise en place dans un délai de 30 jours.

Lees meer...

De wereldwijde militaire uitgaven blijven stijgen, maar de wereld is er niet veiliger op geworden. Chris Dutry en Stefan Nieuwinckel hopen dat ons land de brand in Brecht aangrijpt om keuzes te maken. In welke veiligheid investeren we?

Lees meer...

President Biden vraagt voor het komende fiscale jaar 2022 een verhoging van het budget voor het Pentagon. De linkervleugel van de Democraten reageert ontgoocheld.

Lees meer...

In drie jaar tijd zijn er minstens 18.292 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen 'verdwenen' in Europa. Dat publiceerde het Europese journalistencollectief Lost in Europe. 2.642 meldingen van deze verdwijningen kwamen uit België.

Lees meer...

De 65-jarige Bill Gates zegt het zelf op pagina 22 van zijn boek: “Ik kan niet ontkennen dat ik een rijk man met een mening ben.” Beide kloppen. Op de Forbes World’s Billionaires List 2021 staat hij met een vermogen van $124 miljard of wel ‘billion’ in het Engels.

Lees meer...

De coronapandemie veroorzaakte schokgolven in het mondiale energiesysteem. De economische crisis uitte zich in een forse daling van de vraag naar aardolie, aardgas en steenkool.

Lees meer...

"I’m fired." Met die gortdroge tweet kwam een einde aan de carrière van Margaret Mitchell bij Google. De tweet staat ook symbool voor de nogal pijnlijke manier waarop Google omgaat met werknemers die zich willen organiseren. Wat is er in godsnaam gebeurd?

Lees meer...

De corona-pandemie veroorzaakte een ongeziene economische crisis, de respons hoge overheidstekorten en nieuwe schulden. Is het dus tijd om te ‘saneren’, te snoeien in de overheidsuitgaven, om de begroting weer ‘op orde’ te zetten?

Lees meer...