190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

aae7a76e7819c1d958ae4882605e9146

 

Vlaams-Brabantse Testrijders leasen en delen de nieuwe elektrische Nissan LEAF


BRUSSEL 6 juni 2018 - Vandaag starten de eerste 10 Testrijders. Dat zijn mensen die een elektrische auto leasen én hem het komende jaar zoveel mogelijk zullen uitlenen aan buurtbewoners, vrienden, collega's en zelfs onbekenden. Met dit project willen de initiatiefnemers, Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Autodelen.net, het elektrisch autorijden stimuleren en duidelijk maken dat het mogelijk is voor elke Vlaming.

 

Ambassadeurs
Piet en Sylvie, ouders van vier volwassen kinderen en trotse inwoners van Landen, sprongen meteen op de kar. "Op het autosalon zochten we naar een nieuwe wagen. Dat die elektrisch zou zijn, was voor ons een uitgemaakte zaak. Tijdens de testrit viel de rust en stilte in de wagen op. En de wetenschap dat je milieubewust rijdt, voelt goed. Bovendien zijn we al enthousiaste autodelers, dus het project past perfect bij ons. We hebben zelfs al een brief naar de burgemeester gestuurd om ondersteuning te vragen voor Testrijders."

 

Pilootproject in Vlaams-Brabant, nadien in heel Vlaanderen
Dit project loopt het eerste jaar in Vlaams-Brabant, nadien start de campagne ook in andere provincies in Vlaanderen. Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu, vertelt: "Bond Beter Leefmilieu blijft uiteraard in de eerste plaats ijveren voor stappen, fietsen en openbaar vervoer. Als mensen toch kiezen voor de auto, willen we liefst dat ze overstappen op elektrisch rijden en autodelen. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter voor de luchtkwaliteit. Daarom zoeken we nog 10 extra kandidaten en nog heel veel mensen die de auto's van de Testrijders via CarAmigo willen huren en zelf het plezier van elektrisch rijden ervaren."

 

Klimaatneutraal tegen 2040
"De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt het project met een subsidie van 53.000 euro. 44% van de CO2-uitstoot in Vlaams-Brabant is afkomstig van transport, vooral van personenwagens op diesel. Om als provincie klimaatneutraal te worden tegen 2040 ondersteunen we dan ook maximaal projecten die inzetten op duurzame mobiliteit, zoals Testrijders," zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

 

100% groene stroom
Minister Bart Tommelein vertelt waarom de Vlaamse Overheid dit project steunt met een subsidie van 98.250 euro. "Het verkeer is een belangrijke bron van CO2-uitstoot. Daarom stimuleren wij zoveel mogelijk de overschakeling van fossiele brandstoffen naar groene alternatieven. Dat mensen via een deelauto ervaren wat elektrisch rijden betekent, heeft alleen voordelen. We zijn ook blij dat Blue Corner voor dit project 20 (semi-)publieke laadpalen installeert, waar de Testrijders hun wagen vol kunnen laden met 100% groene stroom."

 

Leasen helpt om de stap te zetten
"Wij zien de interesse in elektrisch rijden toenemen, maar de geïnteresseerden zitten nog met praktische vragen. Als leasingmaatschappij kunnen wij deze vragen beantwoorden en de twijfels wegnemen. Leasen helpt om de stap te zetten naar elektrisch rijden.", aldus Miel Horsten, CEO van ALD Automotive.

 

Rijbereik
"De gloednieuwe Nissan LEAF brengt elektrisch rijden naar een groter publiek. Met een reëel rijbereik van 270 km (WLTP) kun je met een gerust hart je dagelijkse verplaatsingen doen. Ook het rijden is niet te vergelijken met een klassieke wagen, het is namelijk veel comfortabeler en je hoort de motor niet in de LEAF", aldus John Windels, Corporate Sales Manager van Nissan Belux.

 

Testrijders is een project van Bond Beter Leefmilieu en Autodelen.net.
Nissan, ALD Automotive, Blue Corner en CarAmigo zijn partner. Radio2 is mediapartner. Met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant en Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid.

 

Beeldmateriaal en extra persinformatie

 

- Een korte profielschets van alle Testrijders met hun contactgegevens vind je terug op https://www.testrijders.be/pers-en-promotie
- Extra kandidaten kunnen zich melden op de website van het project: www.testrijders.be
- Foto's van het startmoment kun je downloaden op: https://www.testrijders.be/pers-en-promotie

 

Over Testrijders

 

20 particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant rijden een jaar lang met een Nissan LEAF op groene stroom. Ze stappen binnen het project in een voordelig leasetarief en delen de auto zoveel mogelijk met buren, vrienden, collega's én onbekenden. Aan het einde van jaar één zijn de 20 auto's meer dan 1500 keer gedeeld. De Testrijders zijn ambassadeurs voor elektrisch autodelen. Ze verspreiden hun ervaringen met elektrisch rijden door hun wagen zo veel mogelijk te delen. Testrijders is een project van Bond Beter Leefmilieu en Autodelen.net, in samenwerking met Nissan, ALD Automotive, Blue Corner, CarAmigo en met de financiële steun van Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en de .provincie Vlaams-Brabant. Het project loopt van juni 2018 tot juni 2019. Radio 2 Vlaams-Brabant is mediapartner.

 

Meer informatie: www.testrijders.be

 

Over Bond Beter Leefmilieu

 

Bond Beter Leefmilieu is een netwerkorganisatie die Vlaamse verenigingen, burgers, overheden en ondernemingen met hetzelfde doel samenbrengt: de switch maken naar een duurzame, hernieuwbare samenleving op vlak van energie, mobiliteit, circulaire economie, voeding en ruimtelijke ordening.

 

Over Autodelen.net

 

Autodelen.net is het Vlaams Netwerk Autodelen en heeft als doel de ecologische, sociale en economische voordelen van autodelen te maximaliseren. De organisatie streeft naar een duurzame maatschappij waarin autogebruik belangrijker wordt dan autobezit, waarin iedereen mobiel is en waarin iedereen die al eens een auto nodig heeft er één kan gebruiken.

 

Over Nissan in Europa

 

Nissan is een van de Aziatische merken die sterk aanwezig zijn in Europa. Het merk stelt meer dan 17.000 mensen te werk, verspreid over verschillende afdelingen voor design, research & development, productie, logistiek en sales & marketing. Vorig jaar rolden er in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Rusland meer dan 660.000 wagens van de band, waaronder bekroonde crossovers, bedrijfsvoertuigen en de Nissan LEAF, 's werelds populairste elektrische auto. Nissans visie op intelligente mobiliteit werd uitgewerkt om nieuwe producten en technologieën te sturen en deze 360-gradenbenadering van de toekomstige mobiliteit zal heel wat beslissingen bepalen rond de aandrijving van auto's, de wijze waarop auto's worden bestuurd en de manier waarop ze in de maatschappij worden geïntegreerd. Nissan is goed op weg om het meest verleidelijke Aziatische merk in Europa te worden.

 

Over ALD Automotive

 

ALD Automotive is dé referentie in België voor operationele leasing, autoverhuur en Fleet Management. Met een innovatieve blik op multimobiliteit, maatschappelijke kwesties en lease-ervaringen bieden wij onze klanten ook flexibele oplossingen aan: bedrijfsfietsen, oplaadmogelijkheden, poolfietsen, mobiliteitsapplicaties, consultancy,... Telkens rekening houdend met de individuele behoeften van de klant.

 

73a17d43c841f02818748c563965887c