20191114 nazisme communisme affiche a3 1                                           Info

32088387da419227f20729e6cf7687d8 L                          Meer info...

klimaat 16nov                              Meer info...

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Op donderdag 7 februari verzamelden een 100 tal vakbondsmilitanten op de Grote Markt van Dendermonde om hun solidariteit te betuigen met Martin Christiaens, ontslagen ACOD militant bij het vuilophaalbedrijf Verko. Actievoerders waren voornamelijk Oost-Vlaamse militanten van ACOD – Lokale en Regionale Besturen, maar er waren ook enkele ACV militanten aanwezig en opmerkelijk: een afvaardiging van stakende Leuvense syndicalisten uit dezelfde sector.

Van de Grote Markt werd er opgestapt naar het Gerechtsgebouw om het vonnis van de Arbeidsrechtbank te aanhoren betreffende het proces dat Martin tegen Verko aangespannen had wegens discriminatie op basis van zijn syndicaal engagement. De directie had hem van het werk als chauffeur overgeplaatst naar een functie als schoonmaker in de compostafdeling.

Tot grote vreugde van Martin en de aanwezige syndicalisten veroordeelde de rechtbank Vlerko voor discriminerend gedrag gelinkt aan zijn syndicaal engagement. Vlerko moet aan Martin 13.000 € schadevergoeding betalen.

De vreugde was echter van korte duur, toen bleek dat Martin dezelfde dag zijn ontslagbrief in de bus gekregen had.

Bij een nabespreking in het ABVV gebouw werd besloten om de strijd voor wederopname van Martin bij Verko met alle syndicale en juridische middelen verder te zetten. Om te beginnen wordt er met verdubbelde motivatie ingezet op het welslagen van de staking van 13 februari. Martin zorgt voor een barbecue aan het piket !

Onze reporter-supporter was erbij om onze solidariteit te betuigen en maakte enkele foto’s. Zie https://photos.app.goo.gl/9XzJy7qfQ9GLaShw6

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant