19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Zondag, stemdag.

Gedurende de hele campagne hebben we verschillende beloften gehoord. Daarvan is er één die ons nauw aan het hart ligt: de verhoging van het minimumloon naar €14 bruto per uur of €2.300 per maand.

Het is een strijd die de Algemene Centrale – ABVV, samen met andere centrales van het ABVV, al enkele maanden voert. We willen dat deze legitieme eis vanaf morgen opgenomen wordt door de politiek.

Daarom plakken militanten van de Algemene Centrale sinds deze middag ‘BELOOFDISBELOOFD’ stickers op de verkiezingsaffiches.

image002

Omdat we ervoor willen zorgen dat de politici die morgen aan de macht zijn hun beloftes onthouden. En vooral, dat zij ze uitvoeren.

Door het minimumloon te verhogen, wordt de waardigheid teruggegeven aan de werknemers die zich vandaag, ondanks alle inspanningen, tussen de werkende armen bevinden. Dit is simpelweg onaanvaardbaar en onrechtvaardig.

Onze eis om de rijkdom te herverdelen en eindelijk de werknemers te respecteren is legitiem en moet de missie van de nieuwe regeringen worden.

Werner Van Heetvelde
Voorzitter

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant