Schrikkelwake

87288568 3262539597094800 7364765595671199744 o

Artboard 1 1001                              Meer info...

flyer wvm 2020

logo                                 Meer info...

HAD 2020 Banner                                 More info...

Campagnebeeld EPD 2020 2MB                           Meer info...

Affiche NLDS Belgie 2020 lage kwaliteit

Delen van artikels

De collectieve actiegroep "Burgeracties - Gele Hesjes Belgie" blokkeert momenteel het distributiecentrum van Bpost in Fleurus. De collectieve acties Citoyennes contre les mesures gouvernementales, die aan de basis liggen van de blokkades van de olievoorraden in november 2018, heeft besloten om aanstaande vrijdag in de regio Charleroi acties te ondernemen om de passiviteit van het beleid inzake sociale, fiscale en klimatologische kwesties aan de kaak te stellen. Deze vrijdag sinds 21.30 uur is het BPOST Belgium-depot voor de distributie van pakketten in Fleurus geblokkeerd door een honderdtal boze burgers.

Het doel van een openbare dienst is niet het resultaat van toeval. Al meer dan een jaar probeert het collectief zich te laten horen via een veelheid van actiemiddelen: blokkades, symbolische acties, demonstraties, overlegbijeenkomsten, ... Ondanks alles blijft de politieke macht doof voor onze eisen. Bpost is nog steeds een bedrijf waarvan de staat aandeelhouder is. Het blokkeren van de staatseconomie kan misschien de aandacht vestigen op onze eisen: een verlaging van de BTW op essentiële producten en een vermindering van de stijging van de brandstofprijzen. Bovendien moeten we onze belastingheffing heroverwegen, zodat de inspanning wordt gespreid over degenen met de grootste schouders.

Om de klimaatuitdagingen het hoofd te bieden, is het zinloos om de verantwoordelijkheid van individuen te benadrukken. Het mondiale probleem van de opwarming van de aarde moet worden aangepakt door middel van mondiale beleidsreacties. De grootste vervuilers zijn in de eerste plaats de grote multinationale ondernemingen, die niet alleen weinig belasting betalen, maar ook in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis.

Vanaf het begin hebben we gestreden voor het versterken van het aanbod en het verlagen van de prijs van het openbaar vervoer, het investeren in groene energie en het invoeren van een eerlijk belastingstelsel zodat mensen met waardigheid kunnen leven.

"Te vaak wordt de beweging van gele vesten bestempeld als een klimaatsceptische, fascistische en contraproductieve beweging. Wij zijn burgers die strijden om de sociale ongelijkheden te verminderen en we bouwen elke dag weer aan overeenkomsten met alle bewegingen die een rechtvaardige en duurzame samenleving willen," legt Marie van het collectief uit.
Max voegt hieraan toe: "Daarnaast is het postkantoor een openbare dienst en werkt het samen met een van de grootste banenvernietigers: Amazon. Wij willen niet dat ons geld bijdraagt aan de levering van Amazone-pakketten, die door de lage prijzen sommige kleine en middelgrote ondernemingen dwingen om te sluiten. De dagelijkse bezorging van de duizenden pakketten brengt duizenden vrachtwagens op de wegen die veel broeikasgassen uitstoten... en we worden gevraagd om onze auto's te vervangen omdat ze te veel vervuilen! Laat de toestand beginnen met het geven van een voorbeeld! »

Verdere acties zullen worden georganiseerd tot december. De afwezigheid van een regering neemt geenszins de noodzaak weg om de druk op de politiek te handhaven. De Collectieve acties Citoyennes is van mening dat de maatregelen van de overheid waakzaam en strijdvaardig zullen blijven totdat er concrete maatregelen worden genomen.

 
 

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50