Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Goed nieuws: er vallen niet alleen druppels die de branden in Bolivia onder controle houden, het regent ook solidariteit voor Bolivia. BOS+ heeft al 24% opgehaald van het totaalbedrag van 20.000 EUR waarmee we onder meer 100 hectare droogbos willen herstellen. En we gaan door; we rekenen daarvoor op jou.

 Doe een gift

Vanuit Bolivia onze BOS+ verantwoordelijke, Lien Merre, aan het woord:

"De schade door de branden is niet te overzien in de regio waar BOS+ actief is, zeker als je bedenkt dat het droogbos van de Chiquitania bekend staat om zijn hoge biodiversiteit en groot aantal endemische soorten - soorten die alleen daar voorkomen."

"Daarbij komt nog dat de bomen de belangrijkste producten leveren die de gemeenschappen van basisvoorzieningen en een inkomen voorzien. Het droogbos van de Chiquitania is daarom levensbelangrijk, zowel voor de biodiversiteit als voor het welzijn van de lokale bevolking.”

WAAR GAAT DE HULP CONCREET NAAR TOE?

Voor een bedrag van 20.000€ kunnen we samen met onze partnerorganisaties in Bolivia minimaal

· 100 hectare Chiquitania droog bos herstellen of opnieuw aanrijken, inclusief
o de opkweek van inheems plantmateriaal in 5 kwekerijen in verschillende gemeenschapen
o alle personeel om dit te plannen, uit te voeren en op te volgen gedurende 3 jaar
o alle materialen en vervoer dat hiervoor nodig is, ook zaden van inheemse soorten en watertanks voor de kwekerijen
· De sensibilisering en opleidingen van de lokale bevolking van 5 gemeenschappen verzekeren. Volgende thema’s zullen behandeld worden: belang van bos, opkweek, aanplanting en monitoring van de aanplantingen, inclusief didactisch materiaal
· Twee bosopzichters per gemeenschap inzetten die enkele dagen per maand gedurende 3 jaar toezicht houden op hun bossen en de nieuwe aanplantingen;
· De lokale bevolking van 5 gemeenschappen opleiden voor het effectief toepassen van brandpreventiemaatregelen, in samenwerking met andere organisaties en de bevoegde overheidsdienst;
· Het nodige materiaal aankopen voor brandpreventie voor 5 gemeenschappen.
Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over de geldinzamelactie.

Steun het bosherstel in Bolivia

groeneoaseBiologische tuinen worden groene oases in de Boliviaanse as
De hele achtergrond ligt in de as, maar de biologische tuinen hebben ze met man en macht gevrijwaard van de branden. Ze geven mensen lokaal verse groenten; levensnoodzakelijk maar niet evident in deze afgelegen en droge regio. Eindelijk is de eerste regen gevallen in Bolivia, stilletjes aan kan het herstel beginnen.
Lees verder

landschap1Opening Populier van Hier wandelroute op 20/10
Een gegidste wandeling boordevol boeiende weetjes over populieren in de Vlaamse Ardennen. Afspraak 20/10, 14u in Geraardsbergen. Gratis, maar inschrijven verplicht.
Lees verder