KOP GFD 31ste                                Meer info...

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

image002

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

TEKEN HIER

Het is de gevaarlijkste pesticide waar je nog nooit van gehoord hebt. Het wordt in verband gebracht met hersenschade bij baby’s en kanker, maar je vindt chloorpyrifos op onze groenten en fruit! De EU overweegt eindelijk een verbod. Dit is onze kans om te winnen in Europa en vervolgens een wereldwijd verbod te eisen! Doe mee met de wereldwijde oproep om het onzichtbare gif op ons voedsel te verbieden:

TEKEN HIER

Het is de gevaarlijkste pesticide waar je nog nooit van gehoord hebt. Het wordt in verband gebracht met kanker, hersenschade en zenuwaandoeningen -- en je kunt er niet omheen.

Chloorpyrifos is het vuilste geheim van de chemische industrie. Het wordt massaal verkocht, maar buiten de media gehouden -- wat niet zo raar is, als je bedenkt dat het afkomstig is van zenuwgas ontwikkeld in een nazilab! En nu zit het in ons drinkwater, ons eten en zelfs in de lucht.

Maar wij kunnen dit gif stoppen! De EU overweegt een verbod en daarna beslissen andere grote markten zoals de VS en Brazilië. Laten we ervoor zorgen dat dit gif uit de Europese schappen verdwijnt, en daarna in andere landen de kracht van de Avaaz-beweging ontketenen om verboden af te dwingen!

Teken nu en deel met iedereen -- als we genoeg handtekeningen hebben verzameld, brengen we samen met chloorpyrifos-slachtoffers onze oproep over aan toezichthouders overal ter wereld:

Teken hier om chloorpyrifos te verbieden!

De voorstanders van chloorpyrifos zeggen dat de pesticide doeltreffend is -- maar dat is zo omdat het is afgeleid van chemische stoffen die ontwikkeld zijn om zenuwgas te maken! Dit zou wel eens een van de giftigste chemicaliën kunnen zijn die we ooit op ons voedsel gespoten hebben.

De mogelijke gevolgen voor het menselijk lichaam zijn afschuwelijk. Het kan leiden tot longkanker en de ziekte van Parkinson. En het vormt een groot gevaar voor kinderen, omdat het de ontwikkeling van hun hersenen afremt en hun IQ verlaagt.

Gelukkig hebben we nu een kans om het gebruik van chloorpyrifos een halt toe te roepen. Europese politici overwegen een verbod en wij kunnen hen over de streep trekken. Daarna lanceren we een beweging die zich richt op de andere grote markten -- te beginnen bij Brazilië en de grote Amerikaanse staten waar binnenkort belangrijke beslissingen genomen worden.

Teken nu en deel met iedereen -- laten we ervoor zorgen dat dit gif uit ons voedsel en de lichamen van onze kinderen verdwijnt:

Teken hier om chloorpyrifos te verbieden!

Onze gemeenschap heeft een cruciale rol gespeeld in de strijd tegen glyfosaat. Toen pesticidebaron Monsanto na onze campagne een proces tegen ons aanspande, hebben we onze krachten verenigd en gewonnen! Chloorpyrifos is nog gevaarlijker -- laten we de verspreiding van dit giftige goedje dus tegenhouden voor het nog meer schade aanricht!

Met hoop en vastberadenheid,

Pascal, Spyro, Luis, Antonia, Aloys, Rosa, Melanie, Bert, Ricken en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE

Europa onderzoekt verbod op insectenvergif dat in onze voeding opduikt (Knack)
https://www.knack.be/nieuws/belgie/europa-onderzoekt-verbod-op-insectenvergif-dat-in-onze-voeding-opduikt/article-longread-1477255.html

Brussel: verbod op insecticide chloorpyrifos (De Telegraaf)
https://www.telegraaf.nl/financieel/1729820604/brussel-verbod-op-insecticide-chloorpyrifos

In het Engels:

A Mother's Exposure to Pesticides During Pregnancy May Raise Children's Autism Risk (TIME)
https://time.com/5555300/pesticide-exposure-autism/

Poison Fruit: Dow Chemical Wants Farmers to Keep Using a Pesticide Linked to Autism and ADHD (The Intercept)
https://theintercept.com/2017/01/14/dow-chemical-wants-farmers-to-keep-using-a-pesticide-linked-to-autism-and-adhd/

EU proposes pesticide ban, but key documents still secret (EU Observer)
https://euobserver.com/environment/146244

Trump’s Legacy: Damaged Brains (The New York Times)
https://www.nytimes.com/interactive/2017/10/28/opinion/sunday/chlorpyrifos-dow-environmental-protection-agency.html

Brazil’s Dangerous Open Door for Toxic Pesticides (Human Rights Watch)
https://www.hrw.org/news/2019/07/26/brazils-dangerous-open-door-toxic-pesticides