hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

Inhuldiging Leuven

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

Op dinsdag 3 december waren wij daar met 2000 personen, werknemers van de zorgsector, de non-profitwerknemers, de 3 vakbonden, verenigingen uit het sociaal en welzijnswerk, om onze vragen en eisen aan de minister van welzijn (W.Beke cdv) voor te leggen. LEF was er bij om onze solidariteit te betuigen. Op onze foto's is te zien hoe vastberaden alle deelnemers waren. Hun spandoeken en zelfgemaakte, geschreven ordewoorden, eisen en spotbetuigingen waren verhelderend en vele grappig.

De Vlaamse regering ( NVA +VLD+CDV) onder leiding van M Jambon, is in volle besparingsobsessie. Daarvoor werden ze nochtans niet verkozen en vele Vlamingen kijken verbaasd en afkeurend naar deze zinloze beslisingen, zelfs bij velen die voor deze partijen gestemd hadden. Iedereen kan begrijpen dat ook in deze sectoren investeringen noodzakelijk zijn, ook voor de bevordering van een duurzame en menselijke economie.
Als deze worden opgelegd, is dat om de openbare diensten te ondemijnen en nadien te privatiseren?
Want niet vergeten: openbare diensten, dienen u maar privé diensten verdienen aan u! Deze 3 partijen schijnen verblindt door de mantra "enkel privé kan degelijk werk leveren".

Pas op he, vzw's van het sociaal werk zullen moeten personeel ontslaan. ook in de thuiszorg zullen er grote problemen ontstaan en iedereen weet toch dat patiënten nu veel vluugger uit de ziekenhuizen naar huis gestuurd worden, ook door de financiële problemen van deze instellingen. De rusthuizen krijgen ook veel minder geld, wat hun werking in het gedrang zal brengen. in de gehandicaptenzorg wordt er nog verder bespaard, wie kan dat allemaal bedenken en rationeel vinden?
Deze besparingen zijn dodend. Ze komen bovenop deze van de vorige Vlaamse regeringen, dit is niet te vergeten en vergt actie op alle manieren en overal in het land! De gevolgen voor de kwaliteit van de zorg van onze bevolking, voor de tewerkstelling, de veiligheid ook zullen uiterst negatief zijn, vooral voor de zwaksten.
En de te verwachten afgedankten, zullen nood hebben aan uitkeringen en wie zal dat betalen? Wat een waanzinnige politiek!
Het verzet, samen sterk, daartegen is het enige dat deze politiek kan doen stoppen.

Men zegge het voort: Deze besparingen benadelen ons allemaal en brengen veel miserie!
Zich onder de actievoerders bevinden brengt ook een gevoel van samenhorigheid en vreugde mee.


LEON

Lef foto's: actie vuurwerk parlement https://photos.app.goo.gl/JgCkAN9K8fHYdXeD7