Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Wat krijg je als je het professionalisme van een vastgoedpromotor verbindt met humanistische waarden: Habitat en Humanisme. Deze vereniging zorgt voor kwaliteitsvolle woningen voor gezinnen in kansarmoede en haalt daarbij ook de sociale banden aan. Ze krijgt steun van de Koning Boudewijnstichting in het kader van diens sociale-impactinvesteringsstrategie voor huisvesting.

In het ronde salon met de ronde vensters, waar het zelfs op deze regenachtige ochtend licht is, maakt Karim* (1) duchtig lawaai. Vanuit de open keuken waar ze zijn maaltijd bereidt, kan zijn moeder Wilo hem goed in de gaten houden. “Hier is alles zo gemaakt dat je je goed voelt”, zegt ze blij.

Deze mama van 42 komt van ver. Ze heeft ellendige maanden achter de rug. Een gewelddadige partner, een zieke moeder voor wie ze zorgt, een moeilijke zwangerschap, en dan de geboorte, op dertig weken, van een piepkleine baby van 850 gram. Lang voor de geboorte had Wilo haar alfabetiseringswerk bij een vzw voor migranten, die ze zelf had opgericht, moeten stopzetten om het rustiger aan te doen. Na de geboorte installeerden Wilo, haar moeder en de baby zich op de eerste verdieping van deze kleine, nagelnieuwe passiefbouw met tien appartementen in Vorst (Brussel), op voorstel van een van de sociale verhuurkantoren waarmee Habitat en Humanisme samenwerkt.

Lees volledig artikel : - klik hier -