Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels


Visual facebookStuur je solidariteitsboodschap en geef ‘Zuurstof voor Cuba’. Dat is de naam van onze nieuwe campagne. Nu het corona-virus het eiland heeft bereikt, is de naam meer dan symbolisch. Op 11 april liet het Cubaans Ministerie van Gezondheid weten dat twee vaste leveranciers van beademingstoestellen hun contracten met Cuba hebben opgezegd. De reden: zij werden opgekocht door het VS-bedrijf Vyaire Medical Inc en vallen nu onder de blokkadewetten. President Trump toont zijn cynische kant en negeert de internationale oproepen om in deze corona-crisis de blokkade op te heffen of te versoepelen.

Deze pandemie zet Cuba nog meer onder druk. Met de verstrengde maatregelen legt de VS-regering een wurggreep op de economie van het land. Voornamelijk de dreigende boetes voor olietankers hebben de toevoer van petroleum aan Cuba met de helft verminderd. Als gevolg draaien bedrijven op halve kracht en ontstaan er transportproblemen. Op de markten en in de winkels ontstaat schaarste.

In deze campagne laten we de Cubanen aan het woord. Zij vertellen ons hoe de blokkade hen treft, persoonlijk en op het werk. Geef hen je steun, en schrijf je solidariteitsboodschap op onze website. Wij bezorgen hen je boodschap.

Bron: https://stopdeblokkade.be/artikel/campagne-zuurstof-voor-cuba