Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

rue tag ouderen barree 1024x905
Mevrouw de eerste minister,

Geachte Mevrouw Wilmès,

De burgerbeweging, die vandaag meer dan 12.600 leden en syimpathisanten telt:
« De GVC / GRO » (GANG DES VIEUX EN COLERE – GANG VAN DE RAZENDE OUDEREN) heeft aandachtig naar elk woord van uw persconferentie van 24 juni 2020 geluisterd .
De GANG, heeft unaniem de stilte toegejuigd die u voor dit ongelukkige idee van « Senior Charter » had in acht genomen hebt.

Bij navraag hebben we volledig begrepen dat u dit « CHARTER » ontwerp (inventarisering van de activiteiten die voor ouderen verboden zouden zijn) dat uw administratie van plan was ter studie te nemen, in de kiem had gesmoord .
De GANG verzet zich hier met klem tegen zoals u. We hebben vernomen dat u de tijd hebt genomen om elke kritiek op dit vrijheidsberovend project te aanhoren, te onderzoeken en te analyseren. Het resoluut verlaten van dit project is een houding van een StaatsVrouw die u siert. In het kader van deze pandemie lopen de bejaarden inderdaad gevaar, maar niet meer en niet minder dan alle andere burgers van ons land die immunosdepressief zijn zoals de suikerzieken, bijna iedereen die kanker heeft, zeldzame ziekten, veel zwaarlijvigen en gehandicapten.

We wedden – we hebben er al bewijzen van – dat rusthuizen, ziekenhuizen zoals St. Jean en St. Lucas, het Rode Kruis, ngo’s, het burgerplatform en alle andere sociale organisaties die, na uw eerste aanbevelingen inzake de bejaarden vanaf morgen hun deuren zullen openen voor zowel het vast personeel als voor de vrijwillige medewerkers.
Zoals u weet, zijn bejaarden zeer alert op het vlak van respect van de voorzorgsmaatregelen.
Dank u wel, het is niet gebruikelijk dat u onze beweging hoort.
Wat AL onze seniors nodig hebben, zijn degelijke minimumpensioenen en rusthuizen in plaats van sterfhuizen.

Mevrouw de eerste minister, beste Mevrouw Wilmès, met onze meeste hoogachting.

Michel HUISMAN
Woordvoerder
GANG VAN DE RAZENDE OUDEREN / GANG DES VIEUX EN COLÈRE