Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Greenpaece

f89aa3ae gp0str1ss medium res
Wij verdenken de olie-industrie ervan voordeel te willen halen uit de COVID-19 gezondheidscrisis. Als milieuorganisatie willen we niet dat er achter de schermen iets immoreels en onrechtvaardigs gebeurt dat ook nog eens schadelijk zou zijn voor het klimaat. Daarom start Greenpeace een grootschalig onderzoek.

Volg hier ons onderzoek


We vermoeden dat de olie-industrie een “schokstrategie” gebruikt om zoveel mogelijk financiële compensaties en garanties van de overheid te krijgen, zonder dat daar iets tegenover staat of iemand er iets van afweet. Wij vrezen dat ze ook projecten zal doordrukken die men nooit zou aanvaarden mocht de aandacht niet zijn afgeleid naar andere zaken.

Daarom willen we toegang krijgen tot informatie op verschillende overheidsniveaus. We gaan verschillende officiële aanvragen indienen. Op die manier krijgen we een zicht op het lobbywerk dat de oliesector sinds het begin van de coronacrisis verricht met de bedoeling de economische maatregelen van de overheid in haar voordeel te laten spelen.

Onze website zal geüpdatet worden elke keer dat we een antwoord van de regering ontvangen. Bezoek de site dus regelmatig of schrijf je in voor onze newsletter om op de hoogte te blijven van dit onderzoek.

Wil je bijdragen aan ons onderzoekswerk? Dit kan je doen:

Steun dit onderzoek met een donatie

Blijf via e-mail op de hoogte van het onderzoek

Heb je ideëen voor andere aanvragen? Laat het ons weten.