Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Na een interview van Thierry Bodson in l’Avenir komt Miranda Ulens met een gelijkaardige boodschap in De Standaard van 13.8.20. Zij verzetten zich tegen verdere splitsingen van het land I.h.b. van arbeids- en gezondheidsbeleid.

Miranda Ulens (Algemeen Secretaris van het ABVV) wijst er op dat de recente gezondheidscrisis nogmaals aangetoond heeft dat huidige versnippering van bevoegdheden tot enorme problemen leidt. Zij ziet liever één minister, die wat haar betreft, verantwoording moet afleggen aan alle Belgen. De N-VA wil de sociale zekerheid splitsen. Het ABVV zal zich hiertegen altijd verzetten. De SZ moet integendeel versterkt worden.

Zij wil, na 5 jaar Zweeds beleid, opnieuw kunnen onderhandelen over meer koopkracht en versterking de openbare diensten. Inzake regeringsvorming is uiteindelijk het programma belangrijker dan de samenstelling.

Zowel Miranda Ulens als Thierry Bodson leggen de nadruk op de noodzaak van een rechtvaardige fiscaliteit o.a. door het belasten van alle inkomens.

Bodson bepleit de vermindering van de arbeidsduur, zowel als middel tegen de werkloosheid als voor de verbetering van de levenskwaliteit.

Hij heeft. het ook over de staatschuld. De kwijtschelding hiervan zou moeten overwogen worden.

Tenslotte ziet hij wel de moeilijkheid voor de vakbond om actie te voeren door enerzijds de toename van telewerken als de sanitaire beperkingen.