Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

TEKEN DE PETITIE! #GEENMENSENOPSTRAAT

De situatie voor mensen die asiel willen aanvragen is uiterst zorgwekkend. Zo dreigen elke dag families met kleine kinderen, zwangere vrouwen, peuters en kleuters de nacht op straat te moeten overleven. Ongeveer 5.000 alleenstaande mannen hebben het voorbije jaar geen opvangplaats gekregen, hoewel ze daar recht op hebben. Er zijn niet voldoende opvangplaatsen, en daadkrachtige oplossingen blijven uit. Resultaat: meer en meer mensen slapen buiten zonder enige bescherming.

Dit is al de tweede winter op rij dat mensen die asiel willen aanvragen in ons land op straat moeten slapen. Geen perspectief. Dat leidt tot onaanvaardbare humanitaire situaties met als dieptepunt families met heel jonge kinderen en jongeren die aan hun lot worden overgelaten.

Wanneer is het dieptepunt bereikt?

Met deze actie willen we deze wantoestand aankaarten. Wij roepen eerste minister Alexander De Croo op om met zijn regering verantwoordelijkheid te nemen. Het is niet aan middenveldorganisaties noch aan burgers om deze crisis op te lossen! 

WIJ VRAGEN DE PREMIER

  1. Noodopvang ter overbrugging van maatregelen op lange termijn
  2. Activatie van verplicht spreidingsplan OCMW's (de wet voorziet dit)
  3. Opvordering van personeel om beschikbare opvangplaatsen operationeel te maken (leger, civiele bescherming,...)

Ondersteun jij mee onze actie? Teken dan onze petitie hiernaast. Roep met ons mee op om de premier mensen NIET op straat te laten slapen!   

#GeenMensenOpStraat

Foto: ©Viktor Toader

 
 
 
 
Ik wil op de hoogte blijven van deze actie en andere projecten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen
 
 

STATUSBERICHT

Bij het tekenen van de petitie keur je het privacybeleid en de algemene voorwaarden goed