Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

ING: de BBTK tekent geen blanco cheque

De reden hiervoor is dat de directie geen enkele concrete informatie geeft over het aantal betrokken personen, noch over de timing of over de teams binnen de betrokken afdelingen.

We hebben het gevoel dat de directie gewoonweg de wet-Renault wil omzeilen en zo de hele raadplegings- en onderhandelingsprocedure wil ontlopen, hoewel deze net bedoeld is om tot een echt akkoord te komen waarmee de vertrekken daadwerkelijk omkaderd kunnen worden.

De directie heeft een hub opgezet in Manilla (mogelijk zouden honderden banen naar het buitenland overgeheveld worden).

De directie zet de bedienden onder druk om vervroegd of vrijwillig te vertrekken en leeft daarbij de wettelijke voorschriften op het vlak van contractverbreking (minder dan de wet) niet na. De directie stuurt ook aan op functionele en geografische mobiliteit zonder enige compensatie of garanties.

De directie overweegt ook om bepaalde activiteiten stop te zetten en meer gebruik te maken van AI (artificiële intelligentie).

Al bij al zijn er hoegenaamd geen garanties voor het personeel dat blijft, noch voor het personeel dat moet vertrekken.

We weten niet waartoe dit alles ons zal leiden, maar het personeel verkeert in de grootste onzekerheid over hun toekomst en één ding is zeker: honderden jobs zullen verloren gaan.

De BBTK weigert een blanco cheque te ondertekenen.

« Ceci n’est pas une restructuration. »

Contacten


Dorine Cordy (NL), Federaal secretaris BBTK
+32 475 41 14 65 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Valérie Van Walleghem (FR), Federaal secretaris BBTK
+32 473 81 29 65 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Alissa De Ceuninck (NL), Pers en communicatie
+32 470 89 20 03 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Céline Boogaerts (FR), Pers en communicatie
+32 477 95 00 19 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.