Arbre Petrella LDW 28112019                               Meer info

IMG 20191108 WA0006                         Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

jong kortrijk spreekt website test 1Burgerkabinet Jong Kortrijk Spreekt
mei 10 @ 1:30 pm - 4:00 pm |Gratis

Op 10 mei presenteren 100 jongeren hun lokaal ‘alternatief rapport’ over het Kortrijks jeugdbeleid aan een politici, stadsdiensten en collega-leerlingen. Dit burgerkabinet ‘Jong Kortrijk spreekt’ is het sluitstuk van een maandenlang participatief traject met Kortrijkse scholen. Naast verschillenden inspraakinitiatieven werkt de school Athena 3 Hofsteden al sinds 2017 mee aan het project ‘School for Rights’, begeleid door KIYO ngo. Met workshops, vormingen op maat, … werden leerkrachten en directie begeleid tot een school waar kinderrechten centraal staan in de dagelijkse schoolcultuur. KIYO ngo is een lidorganisatie van de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen. De 25 lidorganisaties van de Kinderrechtencoalitie schreven samen een alternatief rapport over de naleving van de kinderrechten in Vlaanderen en België. In juni vorig jaar presenteerden ze dit alternatief rapport aan het VN Comité voor de rechten van het kind in Genève. Ook de Stad Kortrijk deed al verschillende bevragingen in functie van het nieuwe bestuursakkoord en het actieplan kind- en jongerenvriendelijke stad.

Als feestelijk slotmoment van deze participatieve processen slaan Plan International, KIYO ngo en de Kinderrechtencoalitie nu de handen in elkaar met Stad Kortrijk om de stem van Kortrijkse jongeren te laten horen over hun stad.

De leerlingen van Athena 3 Hofsteden zullen op 10 mei als gastheren en -vrouwen optreden. In drie voorafgaande sessies vergeleken zij als rasechte ngo’s het Kortrijkse kind- en jongerenbeleid met hun eigen beleving van de stad. Samen met leerlingen uit andere Kortrijkse scholen gaan ze op 10 mei op zoek naar concrete verbetervoorstellen en aanbevelingen voor de vijf prioritaire thema’s die ze naar voor schuiven.

Na de middag gaan twee jongeren uit elke themagroep in gesprek met Kortrijkse schepenen. Op het einde van de middag mikken we op concrete voorstellen waar we samen werk van maken.

De andere leerlingen, het schoolteam en externe genodigden zijn welkom voor het publiek debat in de namiddag, vanaf 14u in de Budafabriek.

Wil je er bij zijn? Schrijf je dan in via deze link.

Bron: https://www.kinderrechtencoalitie.be/event/jong-kortrijk-spreekt/#jongkortrijk

 

 

Partners: Plan International België, Kinderrechtencoalitie Vlaanderen, KIYO ngo, Stad Kortrijk
Locatie: Budafabriek Kortrijk
Werksessies voor Kortrijkse leerlingen: 10h00 – 13h30
Deuren open voor extern publiek: 13h30
Einde voorzien om: 16h00

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant