Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Na racistische haatbrieven in Aalst: zaterdag 15 juni optocht voor meer respect. (HLN, 9/6/2019)

Het comité Werken aan de Vrede organiseert volgende week zaterdagnamiddag15 juni een betoging tegen racisme en voor respect in Aalst. Er is bij de burgemeester een aanvraag ingediend.

Samen met het Comité Werken aan de Vrede willen de families die een haatbrief ontvangen hebben, de Aalstenaar oproepen om te stappen voor meer verdraagzaamheid en vooral respect.
Indien de aanvraag voor de betoging goedgekeurd wordt door de burgemeester, zal dit in Aalst plaatsvinden. De organisatoren roepen alle Aalstenaars op mee te stappen om een sterk signaal te geven dat er geen plaats is voor racisme in de maatschappij en dat we respect moeten hebben voor elkaar ongeacht de achtergrond.

“De betoging is ook bedoeld om de kinderen van de getroffen gezinnen en van andere Aalsterse gezinnen met migratieachtergrond gerust te stellen dat ze niet moeten twijfelen over hun identiteit en toekomst in Vlaanderen.
Heel wat kinderen zitten met vragen door de racistische brief die wijst dat ze niet meer welkom zijn in Aalst” zeggen ze.

Kom en stap mee voor een verdraagzame en respectvolle samenleving zonder racisme”.

Ondertussen hangen buurtbewoners van de Weverijstraat - waar de brieven in de bus vielen –Zonder-Haat-Straat-affiches aan hun raam.