ABU ARTEMA GREAT RETURN MARCH                              Meer Info...

001 15 Austerite invitation                                   Info...

HbH2019 SamenStijd Flyer 004print1                                 meer info...

Kerstmarkt 2019                                Meer info

IMG 20191108 WA0006                                Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Tentoonstelling: ook de afbreker bouwt op!

FRI, 09/08/2019 - 20:00
SUN, 15/09/2019 - 20:00

vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi gingen op zoek naar de sporen van verzet in de Denderstreek. Wij zochten de voorbije maanden naar koene ridders, weerstanders, dwarsliggers en mensen die in een bepaalde tijdsgeest hun mond durven opendoen.

Zo was in onze contreien het opperhoofd van de Nerviërs (Boduognat) actief tegen de overheerser Julius Caesar. Zijn hoofd ligt nu in een museum in Antwerpen, bij een andere Romeins sprekende heerser. Te midden van de Spaanse overheersing hielden ketters het been stijf en ging Jan De Lichte stelen om te overleven en uit te delen. Daens trok hier van leer, de eerste socialisten kwamen met de ‘fosttreinen’ aangewaaid uit Wallonië en bakten hun brood in coöperaties. In de jaren tachtig 80 waren we er als de kippen bij om tegen de raketten te betogen en autostrades als de A8 en de A9 te dwarsbomen of kernafval terug naar afzender te sturen.

Kortom, de Denderstreek is een vooruitgeschoven post van gezond kritische denkers en doeners.

Aan de hand van 14 inhoudelijke uitgewerkte thema's brengen we hierover een expositie. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Tram van ’t Uilekot van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 15 september, telkens op woensdag en donderdag van 10u tot 17u, op vrijdag en zaterdag van 17u tot 20u en op zondag van 15u tot 20u.

In oktober, november en december gaat de tentoonstelling op reis in de Denderstreek. Heb je als vereniging of cultureel centrum interesse om deze expo (gratis) te gast te hebben op jouw eigen locatie of werk je graag samen? Neem dan zeker contact op met Sarah: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Filip: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0496/718472.

Dit is een initiatief van vzw 't Uilekot met financiële steun van de Vlaamse Overheid en de medewerking van o.a. AMSAB (Archief en Museum van de sociale Bewegingen), vzw Climaxi, Centrum voor Streekgeschiedenis Zottegem, Documentatie Centrum en Archief van de Communistische Beweging (DACOB), ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst en Stadsarchief Aalst, Anarchistisch Centrum Gent, Collectie AVG-CARHIF Brussel, Protestants Historisch Museum “Abraham Hans” Horebeke, en verschillende individuen en vrijwilligers. Onze tentoonstelling is participatief. Jij kan ze zelf aanvullen met origineel materiaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0496/718472.

Gratis inkom.

Bron en info: https://www.climaxi.be/agenda/tentoonstelling-ook-de-afbreker-bouwt-op

 

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info