Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Marleen Temmerman over de coronacrisis in globaal perspectief.

Zoom-videogesprek vanuit Kenya met Marleen Temmerman
Ik schrijf mij in
Wanneer
wo, 03/06/2020 - 19:30 - 21:00
Waar
Thuis
In mijn kot
9000 Gent
Prijzen
Gratis - 0.00
Code: 20AS8778

OPGELET: online inschrijven voor deze activiteit kan t/m 2/6

Het nieuwe coronavirus heeft zich de afgelopen maanden razendsnel over de hele wereld verspreid. In bijna alle landen ter wereld zijn mensen besmet en overal zijn er ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Toch bereiken ons slechts sporadisch berichten over de gevolgen van deze pandemie in het Zuiden. Wat met de gezondheidszorg daar en de situatie van de armste bevolkingsgroepen?

Marleen Temmerman is momenteel in Kenia. Ze werkt er als leidinggevende in een gezondheidsnetwerk in Oost-Afrika. We gaan met haar in gesprek over hoe men daar de komst van het coronavirus beleefde. Is de gezondheidsinfrastructuur er voorzien op de toestroom aan Covid-19 patiënten? Wat met de indirecte gevolgen voor de armste bevolkingsgroepen die getroffen worden door lockdown maatregelen en een globale recessie? We gaan ook in gesprek over de kansen en bedreigingen voor de internationale samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) staat in deze periode immers sterk in de kijker, maar krijgt vanuit uiteenlopende hoeken ook kritiek op haar werking. Marleen Temmerman had binnen de WGO jarenlang een topfunctie en kan ons dan ook een inkijk geven in de werking ervan.

Praktische info
Dit is een online activiteit. Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Opgelet: Deze online-activiteit bieden we tijdens dit bijzondere voorjaar gratis aan. Inschrijven is noodzakelijk. We nodigen je graag vrijblijvend uit om na de activiteit een vrije bijdrage te storten op het rekeningnummer BE40 0014 2764 2663 met als vermelding ‘Bijdrage Fonds Marleen Temmerman’. Alle steun is welkom om de situatie van vrouwen en kinderen in de wereld te verbeteren.

Over de begeleiding

Marleen Temmerman
Marleen Temmerman is een voortrekker voor vrouwenrechten wereldwijd. Ze was de eerste vrouwelijke Belgische professor Gynaecologie en jarenlang Diensthoofd Gynaecologie- Verloskunde UZGent. Ze verwierf bekendheid bij het brede publiek in de periode dat ze politiek actief was. Zo was ze ondermeer voorzitter van de Senaat Commissie Buitenlanse Zaken, en fractieleider van de SPa. Ze verliet de actieve politiek voor een internationale carrière binnen de Wereldgezondheidsorganisatie, waarbij ze vrouwenrechten op de agenda van de VN zette.
Momenteel is Marleen Temmerman aan de slag als Diensthoofd Gynaecologie- Verloskunde van de Aga Khan University in Kenia en leidinggevende aan het Oost-Afrikaanse Aga Khan-netwerk voor vrouwengezondheid en onderzoek.

Bron: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/marleen-temmerman-over-de-coronacrisis-globaal-perspectief