Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Oxfam Conference : "Will the EU Green Deal address Carbon Inequality?" - 29/10 7PM

Op 29 oktober organiseren Oxfam België en Bozar Agora ”Will the European Green Deal address Carbon Inequality?”. Zoals de titel doet vermoeden grijpen we dit moment aan om ons recente Oxfam rapport Confronting Carbon Inequality te linken aan de actuele discussies over de European Green Deal en de European Climate Law.

We zouden jullie graag uitnodigen om deel te nemen aan het event, en zouden het ook waarderen als jullie het Facebook evenement of de livestream mee willen verspreiden (neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Achter de klimaatcrisis gaan extreme ongelijkheden schuil. De rijkste 10% stoot namelijk zoveel CO2 uit als de andere 90% van de bevolking. En nog steeds wonen die grote uitstoters vooral in Europa en Noord-Amerika. Met haar Green Deal wilt de Europese Commissie van Europa het eerste klimaat-neutrale continent maken. Enkel als de Green Deal ook sociaal is, zal ze voor een frisse wind zorgen, en meer zijn dan een rookgordijn.
We starten de avond met een analyse door economisch antropoloog Dr. Jason Hickel over het principe van groene groei dat aan de basis van de Green Deal ligt.
Daarna gaan we in debat over de verantwoordelijkheden van de Europe Unie tegenover de slachtoffers van klimaatongelijkheid. Een vertegenwoordiger van de Europese Unie gaat in gesprek met een internationaal panel van jonge klimaatactivisten bestaande uit Vanessa Nakate (Oeganda), Marinel Sumook Ubaldo (Filipijnen), Adélaïde Charlier en Gilles Vandaele (Y4C, België). Marc-Olivier Herman (Oxfam International) zal het recente Oxfam rapport Confronting Carbon Inequality voorstellen.

Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Meskerem Mees, die deze week Humo’s Rock Rally 2020 won.
Je inschrijven om dit even live (en uiteraard corona-proof) bij te wonen in Bozar kan via deze link. Tickets kosten 8 euro, of 6 euro aan reductietarief.
Volg je liever de gratis livestream vanuit het comfort van je eigen huiskamer? Meld je dan aan in het Facebook evenement waar we op 29/10 de link naar de livestream posten, of ga op 29/10 rechtstreeks naar de Facebookpagina of het Youtubekanaal van Oxfam-Solidariteit.
Het evenement start om 19u. Het debat zal volledig in het Engels verlopen, we voorzien geen ondertiteling.
We hopen dat jullie en jullie publiek er veel plezier aan zullen beleven.