Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Boeklancering A.I. & Maatschappij
Inhoud

AI speelt een steeds grotere rol in verschillende aspecten van ons dagelijks leven. Iedereen kent het voorbeeld van zelfrijdende wagens of van de camera’s met beeldherkenning die de veiligheid in onze steden moeten verhogen. Maar AI is ondertussen al veel dieper doorgedrongen in onze samenleving dan we soms beseffen. In het boek werpen een reeks experten hun licht op wat deze AI (r)evolutie betekent voor onze samenleving. Er wordt stilgestaan bij de vraag wat AI nu precies is en bij de impact van AI op economie, recht en politiek. Wat is bijvoorbeeld de invloed van AI op de rechtspraak en criminaliteitsbestrijding? Op tewerkstelling, en bedrijfsvoering? Of op politiek nieuws en politieke campagnes? Daarbij wordt stilgestaan bij potentiële gevaren en uitdagingen die verbonden zijn met de toenemende ‘AI-isering’ van de samenleving, maar ook bij de kansen die deze technologische revolutie biedt.

Dit boek beoogt het bredere publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de (maatschappelijke) impact van AI. Inzichten in zowel de voordelen als uitdagingen van AI maken de lezer (hopelijk) iets meer gewapend tegen de toenemende digitaliseren van onze maatschappij, waarbij AI een steeds grotere rol speelt.

Programma
19u-19u15: Verwelkoming door Jan De Bruyne en Nicolas Bouteca (editors boek)
19u15-19u40: Voordracht prof. Erik Mannens over AI en de algemene impact ervan op de maatschappij
19u45-20u30: Break-out rooms per overkoepelend thema boek (interactie met auteurs)

  • Kamer 1: AI en politiek/ethiek
  • Kamer 2: AI en recht/criminologie
  • Kamer 3: AI en economie

20u30-20u55: VZW’s over digitalisering, inclusie, AI en maatschappelijke aspecten (o.a. Kenniscentrum Data & Maatschappij)
20u55-21u: Afsluiting en mogelijkheid tot netwerking

Het boek
Jan De Bruyne & Nicolas Bouteca (red.), Artificiële intelligentie en maatschappij, Antwerpen / ‘s-Hertogenbosch: Gompel&Svacina, 2021

Het boek verschijnt bij Gompel&Svacina Uitgevers. Het boek kan worden besteld via volgende link waar eveneens de inhoudstafel en het voorwoord kunnen worden geraadpleegd.

Organisatie
De Krook, UGent Delta

Bron: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/boeklanceringAI?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=ingelichtnr72febr2021&utm_content=boek+je+ticket