8 juni 2021 van 11u tot 11u20
Een gesprek over het onderaannemingsmodel in de Duitse vleesindustrie:
- Cornel Ban , A ssociate P rofessor van Internationale Politieke E CONOMIE bij Copenhagen Business School
- Bethany Staunton , adjunct-hoofdredacteur van HesaMag bij het European Trade Union Institute (ETUI)
Op het menu: de arbeidsomstandigheden van uitbestede, migrerende werknemers in Duitse slachthuizen, de massale Covid-19-uitbraken die vorig jaar plaatsvonden in fabrieken in heel Europa, en de belofte van de nieuwe Duitse arbeidsveiligheids- en gezondheidsinspectiewet , die onderaanneming in de vleesindustrie,
In deze korte gesprekken volgen we de drie fasen in de voedselketen: productie, verwerking en distributie.
Deze aflevering over voedselverwerking is de tweede van een reeks gesprekken ter gelegenheid van de publicatie van HesaMag #23 , het tweejaarlijkse gezondheids- en veiligheidsmagazine van ETUI , over het thema van dit nummer: 'Werknemers in de voedselketen' . U kunt het eerste gesprek over ' productie ' herhalen .
Het evenement is in het Engels.
#HesaMag #FollowTheChain
Inschrijven en bron: https://www.etui.org/events/subcontracting-meat-industry-chance-true-reform