Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

8 juni 2021 van 11u tot 11u20

Een gesprek over het onderaannemingsmodel in de Duitse vleesindustrie:

  • Cornel Ban , A ssociate P rofessor van Internationale Politieke E CONOMIE bij Copenhagen Business School
  • Bethany Staunton , adjunct-hoofdredacteur van HesaMag bij het European Trade Union Institute (ETUI)

Op het menu: de arbeidsomstandigheden van uitbestede, migrerende werknemers in Duitse slachthuizen, de massale Covid-19-uitbraken die vorig jaar plaatsvonden in fabrieken in heel Europa, en de belofte van de nieuwe Duitse arbeidsveiligheids- en gezondheidsinspectiewet , die onderaanneming in de vleesindustrie,

In deze korte gesprekken volgen we de drie fasen in de voedselketen: productie, verwerking en distributie.

Deze aflevering over voedselverwerking is de tweede van een reeks gesprekken ter gelegenheid van de publicatie van HesaMag #23 , het tweejaarlijkse gezondheids- en veiligheidsmagazine van ETUI , over het thema van dit nummer: 'Werknemers in de voedselketen' . U kunt het eerste gesprek over ' productie ' herhalen .

Het evenement is in het Engels.

#HesaMag #FollowTheChain

Inschrijven en bron: https://www.etui.org/events/subcontracting-meat-industry-chance-true-reform