Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Kom mee actie voeren voor het Federale Parlement op dinsdag 22 juni om 9.20 in Brussel voor het vaccins te delen met de hele wereld!

image002

De Commissie Gezondheid van het Federaal Parlement bespreekt op dinsdag 22 juni, rond 10 uur, twee resoluties die het opheffen van patenten op covid-19 vaccins en behandelingen vragen. Laten we de Commissieleden aanmoedigen om deze goed te keuren!

Afspraak om 9u20 aan het Surlet de Chokierplein, dichtbij het federaal parlement (en metro Madou). En mensen aanmoedigen om de petitie te tekenen die dit ook van de Europese Commissie vraagt. Hier het facebook evenement. Voor vragen, neem contact op met Julie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Sarah (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Omdat er

  • Meer dan 3 miljoen doden zijn door het coronavirus
  • De coronavaccins ontwikkeld zijn met publiek geld
  • De aandeelhouders van farmabedrijven al $26 miljard verdienden sinds de start van de pandemie
  • Door vaccinongelijkheid en - tekorten, lage inkomenslanden tot 57 jaar moeten wachten op bescherming
  • Er nieuwe, gevaarlijkere varianten blijven opduiken
  • Al bijna 30.000 Belgen en 205.000 Europeanen het Europees Burgerinitiatief ‘No Profit on Pandemic’ ondertekenden

Eisen we

  • Geen monopolies tijdens een pandemie: België moet van de Europese Commissie eisen dat ze binnen de Wereldhandelsorganisatie het opheffen van patenten op vaccins en behandelingen steunt
  • Verplicht bedrijven om de bestaande technologie en kennis beschikbaar te maken met andere landen en bedrijven
  • Geen winst op pandemie: bescherm onze sociale zekerheid, verlaag de vaccinprijzen

Heb jij het Europees Burgerinitiatief www.geenwinstoppandemie.eu al getekend?
We willen minstens 30.000 Belgische handtekeningen voor 22 juni! We zijn er bijna, help ons de laatste 1000 voor dinsdag binnen te halen ! Doe een oproep via mail, sociale media, bijvoorbeeld met deze visuals. Nood een meer uitleg rond de patenten ? Zie hier de video van WSM of een reeks van visuals voor sociale media die de recente ontwikkelingen ook kort uitleggen.