Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

NeanterthaelerDe vraag "Wanneer verschenen de eerste mensen op aarde?" is niet gemakkelijk te beantwoorden. Want wat bedoelen we precies met 'mensen'? In de eerste plaats denken we dan aan onze eigen soort, Homo sapiens. Maar binnen het geslacht Homo zijn ook nog andere soorten bekend, die we meestal ook als mens aanduiden (Javamens, Pekingmens). We kunnen de vraag dus ook interpreteren als: "Wanneer verschenen de eerste vertegenwoordigers van het geslacht Homo (mens) op aarde?" Daarmee wordt één van de meest brandende wetenschappelijke vragen op het gebied van de fossiele mens aangeroerd, namelijk hoe je Homo kunt onderscheiden van andere mensachtigen.

Spreker: Prof. Willy Goossens, Egyptoloog, cultuurhistoricus.

Praktisch
Vooraf inschrijven is verplicht.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Je neemt je eigen mondmasker mee.
Voel je je ziek vooraf? Annuleer onmiddellijk je inschrijving. Avansa betaalt de som van je inschrijving volledig terug.
Voel je je ziek achteraf? Geef door aan je arts aan welke activiteit van Avansa je hebt deelgenomen. Wij houden steeds deelnemerslijsten bij van elke activiteit.

Sessies
do 30 september '21
14:00 - 17:00
Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Bron en meer info : https://avansa-regiogent.be/activiteiten/pluslezing-van-waar-komen-wij