Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Internationale Vrouwendag: journaliste Elien Spillebeen in gesprek met 4 krachtige vrouwen 8 maart 2022

MO*journaliste Elien Spillebeen (MO*) gaat in gesprek met 4 krachtige vrouwen over hun rol tijdens de conflicten in Afghanistan, Ethiopië en Iran, maar ook WOII.

8 maart, 19u30, ARhus (verdieping -1) of online, De Munt 8, 8800 Roeselare

Wanneer je leven een speelbal wordt van oorlog, autoritair geweld of andere conflicten, komen mensen op verschillende manieren in verzet. De manieren waarop vrouwen dat doen, zijn vaak onderbelicht. Strijders aan het front zijn vaak mannen, en gaan met de aandacht lopen in de geschiedenisboeken of voorpagina’s van de kranten. We grijpen Internationale Vrouwendag aan, om een kijkje te nemen naar die andere manieren om in verzet te gaan in conflictsituaties. Als stille strijdster van het dagelijks leven. Als luidkeelse activiste op een openbaar plein, met het lichaam als een megafoon. Door winkels en fabrieken te runnen. Door achter gesloten gordijnen onderwijs te blijven organiseren. Door thuis de boel draaiende te houden en je kinderen zo goed en kwaad als het kan een veilig gevoel te geven. Door een blog te schrijven of instastories te delen.

Conflict is niet nieuw. Vrouwen die op verschillende manieren in verzet gaan ertegen, zijn dat ook niet.

Elien Spillebeen gaat in gesprek met 4 krachtige vrouwen over hun rol tijdens de hedendaagse conflicten in Afghanistan, Ethiopië en Iran, maar ook tijdens WO II, bij ons. Aan het woord komen Shirin Rabi, Anna Lavaert, Razia Arefi (Moeders voor Vrede) en Rishan Kahsay. De gesprekken worden afgewisseld met korte portretten van vredesvrouwen in Congo, Syrië en Colombia. We sluiten de avond af met ‘slam poetry’ van woordkunstenares Soukaina Bennani.

Je kan de sessie in ARhus De Munt meevolgen, ofwel online via je computer, laptop, tablet of smartphone.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Een samenwerking van Amnesty International, ARhus, De Andere Film, Markant, Moeders voor Vrede, Mama Kivu, Provincie West-Vlaanderen, Stad Roeselare en VIVA-SVV.

Info en tickets: https://www.eventbrite.be/e/internationale-vrouwendag-tickets-228193040527