Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Wie is Miguel Hernandez? Een voorstelling van Elvis Peeters en Wilderman

Miguel was de zoon van een herder, streed in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen tegen Franco, kreeg de doodstraf, maar stierf uiteindelijk in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Hij liet een weduwe en een zoontje van drie achter. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

Miguel schreef ontroerende liefdesgedichten maar ook harde aanklachten tegen onrechtvaardigheid en diepe waarheden over het bestaan. Wie is Miguel Hernandez? is een verrassend actuele voorstelling. Zijn eenzaamheid in de gevangenis vertoont onthutsende parallellen met sommige dagen uit een lockdown.

In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten door het stomende viertal van Wilderman..

  • Stem, vertelling: Elvis Peeters
  • Contrabas, elektrische basgitaar: Chris Carlier
  • Baritonsaxofoon: Koen van Roy
  • Drums: Toon van Dionant

TOURNEE: De première van de muziekvoorstelling + boekvoorstelling gaat door in Mechelen op 31 maart ’22. Nadien volgen nog optredens in de KVS Brussel (dankzij de LP Boonkring), Oostende, de Minard Gent, Ham en Aarschot.

  • 15 april: CC De Grote Post Oostende
  • 19 april: KVS Brussel
  • 4 mei: CC Het Gasthuis Aarschot
  • 14 mei: Celtic Art Gallery Ham
  • 19 mei: Minardschouwburg Gent

Speciale voorstelling op 19 april in KVS Brussel i.s.m. Louis Paul Boonkring

De voorstelling Wie is Miguel Hernández? in KVS Brussel op 19 april 2020 krijgt een bijzonder karakter: ze wordt feestelijk verpakt in een bijdrage van de Louis Paul Boonkring. De Nederlandse vertaling van Elvis Peeters krijgt een drietalige aanvulling – in het Nederlands, het Frans en het Spaans – die inspeelt op de omvangrijke Spaanse gemeenschap in Brussel en op het meertalige, kosmopolitische karakter van de stad. Aan het Louis Paul Boonluik werken o.a. mee: de Spaanse componist en zanger José Miguel Arranz Sanz, de dichter Jan Ducheyne, de Franstalige acteur Antoine Giet en enkele Spaanse muzikanten.

Praktisch: KVS – zaal TOP, 19 april 2020, 20 u.
Inkom: Door storting van 15 € op rekening van de LPBkring BE 40001 1199489 63.