Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Hoe kan uit de chaos een nieuw evenwicht met de natuur ontstaan? webinar Jan Rotmans 

 

In onze webinars hebben we al heel wat aspecten van de klimaatcrisis belicht. Tijd voor meer synthese. Dat is niet simpel, want we leven in een chaotische tijd. Gelukkig is er de Nederlandse hoogleraar “transitiekunde” en duurzaamheid Jan Rotmans, Hij volgt als wetenschapper de klimaatcrisis al vele decennia. Hij beperkt zich niet tot wetenschap. Hij geeft adviezen aan bedrijven, overheden en organisaties in binnen- en buitenland. Samen met Marjan Minnesma richtte hij de  klimaatorganisatie Urgenda op, die de Nederlandse staat via de rechter dwong om haar eigen klimaatdoelen serieus te nemen. Zoals bekend heeft het Nederlandse voorbeeld velen wereldwijd geïnspireerd, ook onze Klimaatzaak die we met de Grootouders steunen. Jan Rotmans kwam ook geregeld aan het woord in de klimaatreeks van Jill Peeters op Canvas “Wat houdt ons tegen?

 

In zijn hoopgevende boek, Omarm de Chaos beschrijft Jan Rotmans tien transities. Die tien zijn nodig om de wereld leefbaar te houden  Onze ambassadeur Jan Stel is nog collega geweest van Jan Rotmans en besprak zijn boek op een heel persoonlijke manier.
De VPRO heeft een overzichtelijke samenvatting gemaakt. Je kan hem ook beter leren kennen via zijn eigen website.

We zijn blij dat deze Nederlandse specialist een webinar voor de Vlaamse Grootouders wil geven.
Welke transities kunnen we in de huidige chaos onderscheiden? Welke stadia doorlopen die transities vooraleer ze een nieuw evenwicht bereiken dat het verbroken evenwicht met de natuur herstelt? Welke tegenkrachten zijn er? Hoe worden die overwonnen?

Professor Rotmans geeft zijn webinar op maandag 11 april: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven

Stuur deze brief door naar geïnteresseerden