Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

 

Belezen wetenschappers | Afrika-editie 26 april

Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

  • Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd onder andere in sub-Sahara Afrika. Ze is een bevlogen lezer van fictie.
  • Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek aan het UGent Centrum voor Bantoestudies (BantUGent) is toegespitst op de Bantoetalen en op de interdisciplinaire studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.
  • Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo, en begeleidde/begeleidt onderzoek in talloze landen. Recentelijk is hij actief rond de Grote Groene Muur, die de Sahel opnieuw groen wil maken.
  • Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Ze besteedt daarbij vooral aandacht aan mondelinge vertellingen en de relaties tussen literatuur, autobiografie en conflict. Geografisch ligt het zwaartepunt op Kenia en Angola.

Initiatiefnemer: Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent in samenwerking met Bibliotheek De Krook

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, Krookcafé - gelijkvloers.

Sessies

  • di 26 april '22
    19:30 - 21:00
    Bibliotheek De Krook - Krookcafé

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 5
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    € 1

Bron: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/belezen-wetenschappers-afrika-editie