Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Pluslezing | 'Wij, robots'. 

© Publiek domein

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie.

 

Hoe ver dringt artificiële intelligentie onze levens binnen? Leiden sociale media tot polarisering? Discrimineren algoritmen? Creëert artificiële intelligentie klimaatproblemen?

Als het over technologie en AI gaat, doemt vaak het beeld op van een toekomst met kwaadaardige, hyperintelligente systemen die de mens overheersen. “Wij, robots” daarentegen focust op wat zich voor onze ogen afspeelt: (zelfrijdende) wagens, smartphones, apps, stoommachines, kerncentrales, computers en alle andere machines waardoor we ons laten omringen.

Deze lezing stelt fundamentele vragen over de impact van nieuwe en oude technologie. Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving? In een glasheldere stijl werpt Lode Lauwaert een filosofische en eigenzinnige blik op technologie en AI. Het resultaat is een frisse en kritische blik op dé thema’s van deze tijd.

Spreker: Lode Lauwaert, docent KULeuven

Praktisch

Vooraf inschrijven is verplicht.

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Sessies

  • do 5 mei '22
    14:00 - 17:00
    Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel
Standaardprijs: € 5
Alle tarieven