Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

11 november, Gemeenschapscentrum de Kriekelaar vzw, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek

Op 11 november organiseert Furia de 51ste nationale Vrouwendag. Sinds 1972 is dit een vaste afspraak voor al wie uitkijkt naar uitwisseling, inspiratie en ontmoeting rond gelijkheid v/x/m. Deze 51ste editie viert het vijftigjarig bestaan van Furia (vroeger VOK).

Het wordt een dag waarop we de feministische doelen centraal zetten. Een dag om ervaringen en dromen te delen, en onderlinge solidariteit en strijd te voeden. Een dag die de bezoekers onderdompelt in een meerstemmig, divers en bruisend feminisme!

Met zowel oude bekende als nieuwe stemmen blikken we terug op een halve eeuw feministisch engagement en vooruit op de toekomst.

Het programma?

  • Esohe Weyden leidt de dag in goede banen als Master of Ceremony.
  • De keynote wordt voorzien door Sarah Bracke en Nadia Fadil. Zij hebben het over de groeiende verrechtsing en de impact daarvan op sociale bewegingen en actiegroepen. Ze doen dit met bijzondere aandacht voor feministische strijd en focussen op de aanval op verworvenheden van vrouwen- en andere sociale bewegingen.
  • Worstelen met ouderschap. We gaan in gesprek met Ianthe Mosselman, Khalid El Hatri, Tuly Salumu en Lut Verstappen. Filosofe Martha Claeys leidt het gesprek in goede banen na een inleiding van historica Noëmie Willemen.
    (dit is deel één van een vierdelige reeks Je Moeder?! i.s.m. deBuren)
  • Zijn feministische verworvenheden in gevaar in de hedendaagse context? Wie wordt vandaag meer of minder gehoord, en waarom? We gaan in debat. Houd onze website in het oog, de namen van de spre.e.k.st.ers vind je daar terug. Wees erbij, want ook jij kan het woord nemen!
  • Kom dat zine! Wordt jouw creatieve zelf ook al instant enthousiast aan de gedachte alleen? Helemaal terecht! Tijdens deze workshop leer jij jouw eigen zine maken over een zelfgekozen feministisch thema.
  • Stereotypen bij tienerjongeren. Heb jij tienerkinderen? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaring. Hoe sluipen stereotypen het leven van jullie kroost binnen: bewust of onbewust? Zachtjes of keihard? Waar komen ze met die stereotype denkwijzen in contact? En vooral: hoe gaan jullie daar als ouders mee om?
  • Muurgesprek “Waarom heb jij (geen) kinderen?” Deel jouw verhaal in een schrijfgesprek aan de muur op deze Vrouwendag
  • De Groene Waterman staat paraat om jouw boekenkast met feministische meesterwerken aan te vullen!

Hou zeker de website en sociale media van Furia in het oog voor meer informatie over de Vrouwendag!

vrijdag, 11 november, 2022 - 10:00

Bron: https://www.mo.be/51ste-vrouwendag?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email