Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Op 10 november om 19.30 uur stellen UCSIA en Broederlijk Delen met “Een economie van de hoop voor mens en aarde” een nieuw webinar voor met als thema ‘zorg voor de planeet’.

In het verlengde van de voorbije webinarreeksen over Kate Raworths ‘Donuteconomie’ duiken we ditmaal in het werk van klimaatwetenschapster Katharine Hayhoe. Met haar boek ‘Hoop voor de aarde’ biedt zij weerwerk tegen het doemdenken dat het klimaatthema beheerst. Ze doet dit vanuit een originele insteek: als we een catastrofe willen afwenden, moeten we ons beeld van de wereld bijschaven.

Gezien deze gedachte om een filosofische reflectie vraagt, maakt Guy Vanheeswijck vanuit zijn boek ‘Tegendraadse beschouwingen’ een analyse van de veranderingen in mens-, wereld- en godsbeeld in onze westerse wereld. Daaruit trekt hij verrassende besluiten.

Wies Willems van Broederlijk Delen spreekt vanuit het perspectief van het Globale Zuiden waar bedrijven mensen- en milieurechten niet altijd naleven. Hij pleit voor een zorgplicht als afdwingbaar juridisch kader om die drieste vrijbuiterij tegen te gaan.

Naar goede gewoonte laten we ook een vernieuwende ondernemer van de gemeenschapseconomie aan het woord. Daarna presenteert een student zijn reflectie op dat standpunt. Martha Claeys modereert de avond.

Kunnen we met voldoende zorg voor de aarde nog hoop in de toekomst hebben? Hoe moeten we ons wereldbeeld bijstellen, willen we nog hoop koesteren? Ontdek het samen met ons in dit volgende webinar van onze reeks in samenwerking met Broederlijk Delen!

Praktische informatie

webinar in het Nederlands

Wanneer?
donderdag 10 november 2022, 19.30 — 20.00 uur

Deelnemen?
Je kan gratis deelnemen, maar vergeet niet om vooraf in te schrijven via deze link.

donderdag, 10 november, 2022 - 19:30

Bron: https://www.mo.be/webinar-een-economie-van-de-hoop-voor-mens-en-aarde?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email