Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Zomer-akkoord opnieuw domper-akkoord

Werknemers en werklozen kind van de kaduke rekening

De regering wilde met de arbeidsdeal meer mensen aan het werk helpen. Dat had een positief verhaal kunnen worden. Maar finaal draait het weer uit op een nieuwe ronde zware inleveringen voor wie zich elke dag keihard inzet, op het werk of in de zoektocht ernaar. Deze regering sloeg een budgettaire krater ondanks de door haar opgelegde miljardenbesparingen bij gewone mensen. Nu wil men om Europees budgettair mededogen te claimen nogmaals hard besparen bij werkenden en werkzoekenden. De meer begoeden worden opnieuw ontzien. Deze regering is en blijft sociaal en fiscaal onrechtvaardig.

Werkloosheidsuitkeringen dalen sneller tot op het laagste niveau. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat dit mensen niet sneller aan een baan helpt. Dit drijft juist mensen versneld in armoede aangezien de laagste uitkeringen nu al een stuk onder de armoedenorm liggen. De regering verloochent zo haar eigen belofte in het regeerakkoord om de uitkeringen te verhogen tot de Europese armoedenorm. Opnieuw een loze en verbroken belofte. Nu zet de regering zelfs de omgekeerde beweging in.

Ook beslist de regering om door te gaan met verplichte gemeenschapsdienst. Ook dat past in het rijtje maatregelen waarvan de wetenschap bewees dat ze geen positieve effecten hebben.

Maar blijkbaar moet de heksenjacht op werkzoekenden nog een versnelling hoger.

Ook werknemers krijgen opnieuw een zware rekening gepresenteerd. De regering wil komaf maken met de ervaringsbarema's. U kan er gif op innemen dat dit in een algemene looninlevering zal eindigen. Naast de komende financiële aderlating worden oudere werknemers zelfs drie keer zwaar aangepakt. Landingsbanen vanaf volgend jaar nog slechts vanaf 60 jaar. Geen SWT voor bedrijven in herstructurering en in moeilijkheden meer beneden de 59 jaar. Slechts toegang tot het algemene SWT-stelsel na 41 jaar loopbaan.

Opnieuw volhardt deze regering in haar scheef en onrechtvaardig beleid. Ze blijft keihard voor gewone mensen met tegenspoed en poeslief voor begoeden met voorspoed.