Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Het is afgrijselijk -- de tanden en klauwen van majestueuze leeuwen worden afgerukt en gesmokkeld voor juwelen. Over een generatie of twee zouden alle leeuwen uitgeroeid kunnen zijn -- samen met de olifanten, neushoorns en giraffen.

Maar een fantastisch nieuw idee dat wordt gesteund door de VN zou eindelijk voor voldoende fondsen kunnen zorgen om hen te redden …

Disney heeft onlangs meer dan een MILJARD dollar verdiend met de bioscoopvertoningen van De Leeuwenkoning. De VN oefent druk uit op gigantische bedrijven zoals zij om slechts een fractie van het geld dat ze uitgeven aan advertenties met dieren te besteden aan natuurbeschermingsprojecten. Dat bedrag is zo groot dat het zou kunnen verhoeden dat deze ongelooflijke wezens uitsterven! En als Disney de leiding neemt, dan is de kans groot dat andere belangrijke adverteerders zoals Netflix, Google en anderen hun voorbeeld zullen volgen.

Disney is momenteel aan het beslissen of ze zullen deelnemen -- dus laten we de CEO overspoelen met onze oproep, vlak voor de officiële lancering van The Lion’s Share in september! Elke handtekening kan het verschil maken en duizenden dollars helpen vrijmaken voor bedreigde diersoorten:

Disney: bescherm de leeuwenkoning en de kringloop van het leven!

De biodiversiteitscrisis is een stille genocide die overal ter wereld plaatsvindt. Sinds de eerste versie van De Leeuwenkoning 25 jaar geleden werd uitgebracht, is de Afrikaanse leeuwenpopulatie bijna gehalveerd. Volgens wetenschappers staat een MILJOEN diersoorten op de rand van uitsterven.

Het goede nieuws is dat Disney al bijdraagt aan tal van natuurbeschermingsprojecten en dat het bedrijf actief overweegt om deel te nemen aan het Lion’s Share Fund -- dus als burgers overal ter wereld (en fans van De Leeuwenkoning!) hen massaal oproepen om een echte leider te zijn op het vlak van natuurbescherming, dan zou dat hen over de drempel kunnen helpen.

En zodra Disney meedoet, zullen reclamereuzen zoals Netflix, Google en Coca-Cola de druk voelen om ook een duit in het zakje te doen. Nu is het aan ons om een domino-effect te creëren en de wilde dieren te beschermen voor de komende generaties!

Teken nu en deel de brief aan de CEO van Disney, zodat hij weet dat miljoenen mensen overal ter wereld willen dat hij deelneemt aan het Lion’s Share Fund -- en vervolgens andere merken mee aan boord hijst:

Disney: bescherm de leeuwenkoning en de kringloop van het leven!

Deze gemeenschap is al heel vaak samengekomen om onze grond en oceanen te verdedigen. We hebben moedige inspanningen gesponsord om het stropen van wilde dieren te beëindigen, en dat allemaal met kleine donaties van over de hele wereld! Een van de grootste uitdagingen om de biodiversiteitscrisis het hoofd te bieden is de financieringskloof. Dit geïnspireerde Lion’s Share Fund kan honderden miljoenen dollars vrijmaken om de kringloop van het leven te redden voor het te laat is.

Met hoop en vastberadenheid,

Joseph, Risalat, Laura, Iain, Christoph en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Waar ooit leeuwen heersten, verdwijnen ze nu gestaag (National Geographic)
https://www.nationalgeographic.nl/dieren/2019/07/waar-ooit-leeuwen-heersten-verdwijnen-ze-nu-gestaag

Dierenorganisaties vrezen voor toekomst van de leeuw (AD)
https://www.ad.nl/buitenland/dierenorganisaties-vrezen-voor-toekomst-van-de-leeuw~a18477cc/

Dier in reclame? Graag betalen voor natuurbescherming (Trouw)
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/dier-in-reclame-graag-betalen-voor-natuurbescherming~bf69f875/

In het Engels:

As Tigers Become Rarer, Poachers Are Targeting Lions (National Geographic)
https://news.nationalgeographic.com/2018/06/wildlife-watch-illegal-trade-lions-teeth-claws-poaching/

Disney's Lion King tops 1 billion at the box office (CNBC)
https://www.cnbc.com/2019/07/30/disneys-the-lion-king-tops-1-billion-at-the-box-office.html

Disney’s paltry conservation support (The Ecologist)
https://theecologist.org/2019/jul/17/disneys-paltry-conservation-support

Nature crisis: Humans 'threaten 1m species with extinction' (BBC)
https://www.bbc.com/news/science-environment-48169783

The Lion’s Share – a simple way to make a powerful difference for animals, wildlife and habitats (UNDP blog)
https://www.undp.org/content/undp/en/home/blog/2018/The-Lions-Share-a-simple-way-to-make-a-powerful-difference-for-animals-wildlife-and-habitats.html