Artboard 1 1001                              Meer info...

logo                                 Meer info...

Delen van artikels

Pax Christi-medewerker Willem Staes (links in beeld) zat tussen 19 en 21 augustus in Genève mee aan tafel bij de VN-onderhandelingen over ‘killer robots’.

Hij leidde er een klein 'Rapid Response Team' van internationale juridische en technologische experts, die tekstsuggesties bezorgden aan diplomaten. Hij voerde er ook gesprekken met Europese onderhandelaars.

De VN buigt zich sinds 2013 over de uitdagingen die de ontwikkeling van killer robots - volledig autonome wapensystemen, die zonder menselijke controle doelwitten zouden kunnen selecteren en doden - met zich meebrengt. Diplomaten onderhandelden in Genève drie dagen lang over een tekst die bepaalde hoe de VN-besprekingen over killer robots er de komende twee jaar zullen uitzien.

Pax Christi Vlaanderen voert sinds 2016 actief campagne tegen deze wapensystemen binnen de Campaign to Stop Killer Robots. Deze internationale coalitie van 113 organisaties uit 57 landen ijvert voor een preventief internationaal verbod op de ontwikkeling, productie en gebruik van killer robots. De campagne krijgt onder meer steun van meer dan 3000 experts in robotica en artificiële intelligentie.

Lees verder

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50