Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

In het Hasseltse rust- en verzorgingstehuis Gaerveld, eigendom van privébedrijf Armonea, voerden vanochtend tientallen vakbondsvertegenwoordigers van bediendenvakbond ACV Puls actie. “Met deze actie wilden we niet alleen het schrijnend personeelstekort aan de kaak stellen, maar ook duidelijk maken dat er een groot gebrek aan respect bestaat ten opzichte van de werknemers van Armonea,” zegt vakbondssecretaris Ingrid Maurissen van ACV Puls.

Na gesprekken deze ochtend met de directie heeft ACV Puls de belofte gekregen dat er volgende week samengezeten wordt met de vakbonden om oplossingen te zoeken. “Het personeel wil heel graag de allerbeste zorgen aanbieden aan de bewoners, maar door een veel te krappe personeelsbezetting lukt dat simpelweg niet,” gaat Ingrid Maurissen verder.

Gebrek aan respect
En het gaat verder dan dat. “Op de loonbrieven staan vaak fouten, gemaakte afspraken rond premies worden niet toegepast, het inzetten van de mobiele ploeg verloopt niet correct, personeel moet op een paar minuten een ganse kamer schoonmaken, enzovoort. Het zijn maar een paar voorbeelden van waar het erg scheef zit en waaruit blijkt dat het respect voor het personeel ver zoek is. Ze hebben er genoeg van,” zegt Maurissen.

Belofte gemaakt
De directie van Armonea erkent de problemen en hebben de intentie uitgesproken ze aan te pakken, bleek na een overleg tussen ACV Puls en diezelfde directie vandaag. “Ze hebben beloofd volgende week met de vakbonden overleg te plegen en oplossingen te zoeken voor de situatie. Hopelijk zijn die oplossingen in het belang van het personeel én van de bewoners,” besluit Ingrid Maurissen.

Ingrid Maurissen
Vakbondssecretaris ACV Puls