Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De werknemers van het technologiebedrijf Honeywell verdedigen hun loon- en arbeidsvoorwaarden tegenover de werkgever. Zowat 30 werknemers hebben, met steun van de vakbond, het bedrijf voor de rechter gesleept. Morgen, vrijdag 31 januari 2020, is er hierover een nieuwe zitting bij de arbeidsrechtbank van Brussel.

Bij Honeywell is er al enkele jaren onenigheid over de hospitalisatieverzekering. “Maar het einde van het traject komt nu in zicht”, zeggen de vakbonden ACV Puls en CNE, allebei onderdelen van het ACV. “Wij hopen deze kwestie dit jaar te beslechten in het voordeel van de werknemers”. De bonden werken hierbij samen met de advocaten van Progress Lawyers Network.

Voor de vakbond staan belangrijke principes op het spel. “Wij willen ervoor zorgen dat de onderneming niet langer eenzijdig de loon- en arbeidsvoorwaarden verandert”, zegt secretaris Saïda Isbai van ACV Puls. “De rechtszaak gaat over de hospitalisatieverzekering. Maar er loopt ook een discussie over de bedrijfswagens”. De vakbond wil verder dat de werkgever een compensatie voorziet voor de schade die de werknemers leden door de eenzijdige ingrepen.

“Een algemene eis is de vraag om de eenzijdige ingrepen op te schorten zodat de bekende voordelen worden hersteld. We willen ook een collectief vonnis verkrijgen dat verder gaat dan de werknemers die zich bij de rechtszaak hebben aangesloten. Het is bovendien onze ambitie om het sociaal overleg te reactiveren zodat we onze loon – en arbeidsvoorwaarden in de toekomst samen kunnen bespreken en erover kunnen onderhandelen”.

De zitting vindt morgen, vrijdag, om 9.30u plaats bij de arbeidsrechtbank van Brussel, Poelaertplein 3 bus 4, 1000 Brussel. Vakbonden en werknemers verzamelen al om 9.00u op het plein voor de rechtbank.

Saïda Isbai, secretaris van ACV Puls