Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

In tijden van Coronavirus waarin de thuiszorg voor kwetsbare groepen actueler is dan ooit, besluit het OCMW van Brussel-Stad zijn thuiszorgdienst te sluiten.
We hebben kennis genomen van de beslissing van het OCMW Brussel-Stad om de thuiszorgdienst abrupt en zonder overleg met het personeel te sluiten. Dit is een unieke dienst in de strijd tegen armoede, voor gezondheid en psycho-medisch-sociale preventie.

Iedereen is het er vandaag de dag over eens dat het zo lang mogelijk thuisblijven van ouderen een prioriteit is. Deze dienst is dus meer dan noodzakelijk. Wij betwisten deze beslissing dan ook.

Bovendien wordt ons beloofd onze patiënten zo optimaal mogelijk te herorienteren. Maar de thuiszorgdienst staat garant voor een gecoördineerde aanpak van de zorg (verpleegkundige zorg, psychosociale relais en coördinatie van netwerken rond patiënten) die niet vervangen kan worden door een optelsom van andere diensten.

Het is ironisch dat deze beslissing werd genomen net in een periode waarin het coronavirus de gezondheidszorginfrastructuur in ons land zwaar op de proef stelt en dat er op sommige plaatsen juist initiatieven worden genomen om de thuiszorg voor ouderen te organiseren.

Er is ons al dikwijls verteld dat onze dienst te veel geld zou kosten, maar het doel van een openbare dienst is niet om winst te maken, maar om de bevolking te dienen.

Wij vechten dit besluit dan ook aan en vragen een open en transparante discussie hierover.

Namens de verpleegkundigen van de OCMW-huisverzorgingsdienst.


Réginald de Backer

Voorzitter ACOD OCMW-Brussel