Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De BBTK vernam vandaag dat E5-mode en ECG in WCO (wet continuïteit van de onderneming) zitten. De moeilijke situatie waar E5-Mode al in zat, kreeg een extra duw door de coronacrisis. E5-mode stelt dat de coronacrisis “niet in het businessplan” zat. Dit zorgt er wel voor dat de werknemers, na de eerder aangekondigde sluiting van een tiental winkels, een nieuwe klap te verwerken krijgen. 

Nood aan constructief overleg

WCO beschermt E5-Mode en ECG gedurende drie maanden tegen alle mogelijke schuldeisers. Werknemers zijn in deze situatie ook schuldeisers. Voorlopig is het nog onduidelijk wat de exacte gevolgen voor het personeel zullen zijn, aangezien E5-mode al tijdelijke werkloosheid wegens corona heeft ingeroepen. De BBTK eist overleg om op een constructieve en realistische manier een oplossing te vinden.

De coronacrisis is een zware klap voor alle bedrijven die de deuren moeten sluiten maar dit mag niet als excuus dienen om hardere maatregelen te nemen dan oorspronkelijk voorzien. Het is duidelijk dat de BBTK er over zal waken dat dit niet zal gebeuren en dat de rechten van de werknemers nageleefd worden. De BBTK is klaar om het overleg aan te gaan.

  • Bart Leybaert (NL) Gewestelijk secretaris BBTK Waasland
  • Jan De Weghe (NL) Federaal secretaris