Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Ook wie achter gesloten deuren komt werken, moet correct worden verloond! In de voorbije dagen liepen bij de vakbond ACV Puls al verschillende meldingen binnen over bedrijven die 'tijdelijk werkloos personeel' willen optrommelen om 'als vrijwilliger' de heropening van winkels te komen voorbereiden.

"Dit is ongezien", reageert Kristel Van Damme, nationaal vakbondsverantwoordelijke distributie van ACV Puls. "Werknemers gratis laten werken kan sowieso niet. Het is nog krasser dat sommige bedrijven personeel 'als vrijwilliger' willen aan het werk zetten. Te gek voor woorden. Wanneer wij weet hebben van zulke toestanden, zullen we niet aarzelen om de inspectie hierop af te sturen. We zullen evenmin aarzelen om de praktijken van zulke bedrijven via sociale media aan de kaak te stellen".

ACV Puls steunt, op behoedzame en voorzichtige wijze, de plannen om winkels te heropenen en de economie weer op gang te trekken. "Maar dit moet correct gebeuren, en niet op kosten van de belastingbetaler’’.

Als een werknemer onbezoldigd gaat werken, is hij of zij niet verzekerd, wat het gewoonweg gevaarlijk maakt. "Zeker in deze tijden is fysiek risico uit den boze. ACV Puls zet dan ook maximaal in op de veiligheid van het winkelpersoneel en de klanten".

Bel met Kristel Van Damme

nationaal vakbondsverantwoordelijke distributie bij ACV Puls