Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

64292 129588 wPtz8b
Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft betrekking op het respecteren van sociale en ethische kwesties. Zoals de meeste grote bedrijven bevordert Worldline, die geen uitzondering vormt op deze trend, een dergelijk beleid.


Als elektronisch betaalbedrijf, erkend als essentieel voor het functioneren van de Belgische economie, zijn Worldline België en EquensWorldline België bijzonder rendabele bedrijven. Zij boeken gecumuleerde resultaten voor 2019 van EUR 417 miljoen voor Worldline België en EUR 61 miljoen voor EquensWorldline België. Deze uitstekende resultaten zijn bevestigd door de financieel directeur van de Worldline groep, de heer E. Heurtaux (cfr awp/afp en Le Figaro van 23/04). Met dergelijke financiële reserves had men kunnen verwachten dat Worldline België en EquensWorldline België het fatsoen zouden hebben gehad om geen beroep te doen op de Belgische sociale zekerheid door middel van tijdelijke werkloosheid.

Op gemeenschappelijk front zijn de vakbonden van mening dat dit geld beschikbaar moet blijven, om kleine en middelgrote ondernemingen en met faillissement bedreigde zelfstandigen te helpen en om de financiering van de gezondheidszorg te waarborgen.

Misbruik van het beleid inzake sociale verantwoordelijkheid waarbij overheidsgeld ten onrechte benut wordt, moet krachtig worden veroordeeld. Indien het management van Worldline België werkelijk zijn solidariteit had willen tonen met de Belgische bevolking die door de Covid-19-crisis zijn getroffen, dan hadden ze een deel van hun jaarlijkse toelagen aan de sociale zekerheid kunnen aanbieden.

Op gemeenschappelijk front hebben de vakbonden dit beleid bij de officiële instanties aan de kaak gesteld. De gevolgen van dit beleid zouden kunnen leiden tot een verslechtering van de kwaliteit van de dienstverlening aan de handelaars.

Jan Meeuwens (NL) Secretaris BBTK BHV

Tijs Hostyn (NL) ACV Puls

Alexander Liefhooghe (FR) CGSLB/ACLVB

Saïd Zaoudi (FR) CNE