Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Personeel staakt verder nadat directie weigert te luisteren. ‘’Veel extra werk terwijl de premies geannuleerd worden!’’ Zo vat Erika Lambert, vakbondsverantwoordelijke voor ACV PULS bij Decathlon het samen.
Nadat het voltallige personeel van Decathlon Willebroek vorige week het werk had neergelegd om garanties te krijgen over social distancing, correcte verloning en naleving van de CAO, zien we dat er nog niet veel veranderd is. ‘’De directie heeft zonder overleg de variabele premie afgeschaft. En dat terwijl het ganse personeel bijzonder hard doorwerkt. Wij vragen het herstel van de 5% premie.’’ Ook het verschil met de Europese collega’s doet hen fronsen: het Franse personeel kreeg een premie van 25 € per halve dag voor wie werkte tijdens de Corona-crisis. ACV Puls vraagt dan ook een evenwaardige risicopremie.

ACV Puls betreurt ook dat de directie elk syndicaal overleg weigert. ‘’Decathlon is een bijzonder winstgevend bedrijf’’, klinkt het. ‘’Het kan niet dat een internationaal bedrijf waarin het personeel zich kapotwerkt zomaar de arbeidsvoorwaarden naast zich neerlegt. Dat hebben ze hier bij het personeel goed begrepen.’’