Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Het stakingspiket van de vakbonden blijft ook vandaag nog actief en dus blijft de laad-en loszone in Willebroek geblokkeerd. ‘’Onze vragen zijn terecht én we zijn wettelijke bevoegd om dit te bespreken met de directie’’ aldus Erika Lambert van ACV Puls. Vooral het eenzijdig intrekken van de 5% prestatie premie zit de werknemers van Decathlon hoog. Zeker nu ze vernomen hebben dat de directie zichzelf nieuwe Tesla wagens aankocht.

Maar ook het niet naleven van de wettelijke afspraken omtrent nachtarbeid en interimwerk zijn een doorn in het oog van de vakbond. ‘’Ze leggen de wet naast zich neer’’, klinkt het. Ook een corona-premie zoals in Frankrijk en sociale steun voor wie getroffen is door tijdelijke werkloosheid staan op de eisenlijst van het personeel.

De directie kondigde aan dat ze willen luisteren maar tot iets concreet kwam het nog niet. ‘’De strijdlustigheid bij het personeel is bijzonder groot’’, zegt Erika Lambert. ‘’Iedereen begrijpt dat een bijzonder winstgevende onderneming die het sinds de coronacrisis zelfs nog beter doet en waar de directie zichzelf rijkelijk beloond, mensen niet kan blijven uitpersen.’’