Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Open brief aan de minister van werk Muylle stelt vragen bij uitholling sociaal overlegmodel.

Op woensdag 10 juni hebben de personeelsafgevaardigden in het distributiecentrum de ganse dag bijstand geboden aan de personeelsploegen in Willebroek. Het is duidelijk dat het personeel niet zomaar het werk kan hervatten, ondanks het inroepen van een gerechtsdeurwaarder door Decathlon. Directeur Arnaud Bultiaux praat met niemand en stuurt enkel mailberichten.
Hij weigert, net zoals de voltallige Decathlon-directie, systematisch om te overleggen met de syndicale delegatie.

Vanmorgen ontving het personeel het bericht van de directie dat er op vrijdag 19 juni een workshop ‘vier de overwinning’ komt. Er wordt dan beslist hoe Decathlon de werknemers zal bedanken die gewerkt hebben tijdens de lockdown.

De personeelsafgevaardigden van Decathlon en de vakcentrales zijn niet verrast door deze werkwijze van Decathlon. ‘’Het past binnen de Decathlon-ideologie waarbij de directie de Belgische wetten toepast wanneer het haar belang dient maar waarbij ze de sociale wetgeving volkomen negeert’’, aldus Erika Lambert van ACV PULS.

De afgevaardigden en de vakcentrales doen daarom een dringende oproep aan de minister van werk en aan de diensten van de sociale inspectie. ‘’We vragen een interventie van de minister van werk vooraleer de sociale relaties totaal verzieken. Hoe lang zal u tolereren dat de Decathlon-directie de werking van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming en de syndicale delegatie saboteert en weigert aanwezig te zijn in de verzoeningscommissie van het paritair comité?’’, klinkt het.

Vragen over dit persbericht? Erika Lambert : 0471 58 53 83 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De volledige tekst van het gemeenschappelijke vakbondsfront vindt u
hier in bijlage.