Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Opnieuw bedroevend schouwspel bij Brantano - ACV Puls hekelt chaos en vraagt alsnog uitverkoop tijdelijk stop te zetten.

‘Wat we dit weekend zagen was degoutant, maar vooral te vermijden’, weet Sven De Scheemaeker van ACV Puls. ‘We hebben vooraf de rechtercommissarissen van dit dossier aangesproken maar de eindverantwoordelijkheid ligt in handen van de curatoren. Die laatste beslisten om niet in te gaan op ons verzoek om hier niet mee door te gaan.

Bovendien zijn er vele vraagtekens te stellen bij het feit dat men in een keten met grote naambekendheid en een vast cliënteel van start gaat met de vernietiging van de winkelwaarde van maar liefst 75%‘, aldus De Scheemaeker.
ACV Puls ontving al meerdere klachten van personeelsleden die op hun loonbriefje een foute loonberekening zagen. ‘Plots blijken ze in een andere categorie te werken, waardoor ze natuurlijk minder verdienen. Ook hier is het personeel de dupe: ze zitten tussen de uitzendkantoren en de curatoren die dit moeten regelen.’

Een ander heikel punt waar al meerdere burgemeesters en overheidsdiensten op wezen is het niet naleven van de coronamaatregelen. ‘Iedereen die de foto’s zag van de wachtrijen voor de winkels weet dat van de naleving van de maatregelen geen of amper sprake is. Grote evenementen zijn verboden maar blijkbaar mag een winkelketen de maatregelen negeren. De wrevel bij andere handelaars en bij de overheid is perfect te begrijpen, daarom dat we vanuit ACV Puls vooraf vroegen om hier niet mee door te gaan’.
Op dit moment vindt er nog geen concreet overleg plaats tussen de vakbonden en de curatoren. ’Dit is écht nodig. Er is al een steunbrief gekomen vanuit het personeel als aanklacht tegenover de aanpak van de curatoren’, weet De Scheemaeker.