Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

ACV Puls bezorgd over overname door keten die geen winst in ons land boekt.

Deze namiddag had ACV Puls een gesprek met HR manager Anita van Doorn (VanHaren Nederland) en Belgische HR verantwoordelijke Pascale Innocent. ‘Tot onze verbazing heeft HR geen enkele concrete info ter beschikking’, aldus Erika Lambert van ACV Puls. ’Ze geven aan nog veel informatie te verwachten van de curatoren en dienen zelf nog af te stemmen. Welke voormalige Brantano-winkels worden overgenomen, met welk personeel en onder welke arbeidsvoorwaarden is dus nog koffiedik kijken’, aldus Erika Lambert van ACV Puls.

Het lijkt alleen vast te staan dat er 43 winkels overgenomen worden en dat enkel voormalige Brantano-winkels in het Vlaamse landsgedeelte worden overgenomen. Wel is er al geweten dat men al vanaf 1 oktober een aantal zaken wil openen.

Gedreven Brantano-personeel

‘Het Brantano-personeel is gedreven door ervaring en verdient een nieuwe kans. Brantano is dan ook niet failliet gegaan door gebrek aan inzet van het personeel: de 890 werknemers behaalden in 2019 een verkoopcijfer van 165 miljoen euro en zorgden voor 2, 2 miljoen euro bedrijfswinst’, aldus Lambert. ‘Het Brantano-kaartenhuisje is ineengestort door het boekhoudkundig gegoochel van de FNG-directie, niet door het personeel.’
VanHaren zegt zorgvuldig te willen werken en verwijst naar de grote structuur die achter de VanHaren groep staat. Momenteel tellen ze 16 winkels in België. Alhoewel de omzet steeg van 3 miljoen naar 13,8 miljoen, boekte de keten echter nog geen winst in ons land.
Het gecumuleerd verlies van de keten bedroeg vorig boekjaar €6,4 miljoen. (bron: de nationale bank-België)

Kortom: de overnamedeal tussen de curatoren en de vanHaren-Deichmann groep roept nog steeds meer vragen op dan dat hij antwoorden en perspectief brengt.