Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

COC wil dat scholen alle voorziene projectmiddelen voor remediëring (herfst- en winterscholen) zo zinvol mogelijk kunnen inzetten en wil daarom het huidige organisatiemodel verder verfijnen. Voor vrijdag 9 oktober om 12.00 uur moeten scholen immers kandideren.

COC is er van overtuigd dat de leerlingen het meeste gebaat zijn bij remediëring door leraren van de eigen school en wil daarom afstappen van het vrijwilligerswerk. Leraren kunnen geen vrijwilligerswerk doen op de school waar ze werken, maar kennen hun eigen leerlingen wel het best en kunnen daardoor ook het beste inspelen op de noden die er zijn.

Voor COC moeten scholen de projectmiddelen omzetten naar (les)uren voor eigen leraren om te kunnen remediëren. Met die elasticiteitsuren kunnen scholen leerlingen brengen tot waar ze hadden gestaan als corona er niet was geweest. Remediëring op school door de eigen vakleraren maakt gericht maatwerk en opvolging door de klassenraad mogelijk.

De leerachterstand is nu blijkbaar groter dan eerst ingeschat. COC ijvert er daarom voor om alle voorziene middelen ook echt in te zetten door ze te verdelen over de scholen die intekenen op de projectoproep voor remediëringstrajecten en ze niet te laten verdampen.

Koen Van Kerkhoven
Secretaris-generaal COC (Christelijke Onderwijscentrale)