Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Na bijna 8 maand van tijdelijke werkloosheid, kreeg het personeel van Interparking een koude douche over zicht heen. De directie kondigde hun voornemen aan om 95 werknemers te ontslaan, bijna een kwart van het personeel. De directie stelt dat o.a. de impact van COVID-19 te groot werd, en dat het bedrijf moet reageren. Nochtans was het bedrijf afgelopen jaren zeer winstgevend en dividenden aan de aandeelhouders uitbetaald. Nu ligt de impact van het Corona-virus bij het personeel en de sociale zekerheid.

De vakbonden werden maandag namiddag over dit voornemen van collectief ontslag geïnformeerd. Wij nemen akte van de beslissing van Interparking en we zullen onze rol spelen tijdens de verdere procedure wet Renault.
We betreuren de zeer snelle communicatie vanuit de directie naar de pers, nog voor het eigen personeel geïnformeerd werd, maar hopen op een respectvol vervolg van het sociaal overleg. We hopen tot een resultaat te komen die het personeel na een jarenlange trouwe dienst toch een toekomstperspectief biedt. Werk zoeken in het Brusselse, begin er maar aan.
We roepen het bedrijf en zijn aandeelhouders dan ook op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

  • Holvoet Tom – ACV Puls (ACV/CSC)
  • Corinne Martine – Centrale Nationale des Employés (ACV/CSC)
  • Olivier Van Camp – BBTK/Setca (ABVV)
  • Antigona Asaj – ACLVB/CGSLB
  • Louis Van Heddegem – ACV Metea (ACV/CSC)
  • Jean-Paul Sellekaerts – ABVV metaal